Lieneke Dijkzeul- Een vorm van verraad

Inspecteur Paul Vegter krijgt ineens dreigbrieven. Hij neemt het in het begin niet zo serieus, totdat het uit de hand loopt. Gewapende mannen openen het vuur op hun huis. Het is een aanslag op zijn leven, maar ook dat van zijn verloofde. Ze komen onder strenge bewaking te staan. Ook hun bruiloft gaat helemaal fout….Het vuur wordt op ze geopend en er vallen dit keer slachtoffers te betreuren.

Vegter heeft een verleden, net als een aantal van zijn collegae. In het begin, had ik een beetje moeite om ze uit elkaar te houden. Een aantal personages blijven behoorlijk vlak. Maar dat houdt ze wel mysterieus! En dat komt ten goede aan het verhaal.

Het leest enorm vlot en als lezer wil je weten hoe het in elkaar zit. Helaas voor mij, had ik een bepaald ding al snel door. Je wilt geen gelijk krijgen. Hierdoor werd het een beetje voorspelbaar. Er zit weinig tot geen spanning in het verhaal,tot op ongeveer de helft. En het is nu juist spanning, dat ik zoek in een thriller.

Het leest meer als een detective. Je krijgt veel mee, hoe het gaat in zoń onderzoek. De vaart komt er laat in.

Toch is het plot wel een verrassing. Maar ik had wel het gevoel dat het die kant op zou gaan. Dat is dus best jammer, omdat ik echt op het verkeerde been gezet wil worden.

Dus eigenlijk was dit niet mijn boek. Ik geef het een cijfer 6. Dat zijn 3 sterren***. Voor mij was het echt een tussendoortje.