Emmy Schoots- Het hart van Kyhos Khan, deel 1

Jasper en Jade zijn een tweeling. Ze gaan voor het eerst ver weg op vakantie. Hun moeder heeft een cruise geboekt naar Aruba. Maar daar komen ze nooit aan. Het schip gaat verloren, net als vele levens. De tweeling komt terecht op een vreemd eiland. Ze hopen dat iemand ze komt redden. Maar naarmate de tijd verstrijkt, verliezen ze de hoop. Het eiland is een avontuur op zich. Er loeren veel gevaren, in de vorm van gruwelijke wezens. Giftige dieren, onbekende dieren.

Het is een combinatie van avontuur en the Blue lagoon. Naarmate je verder komt in het verhaal , begint het steeds meer fantasy te worden.

Het Silfhy volk is echt geweldig en origineel bedacht. Vooral hoe deze erg menselijk lijkende wezens leven. De tweeling komt er al snel achter dat niemand dit eiland ooit mag ontdekken, het moet geheim blijven. Anders maken de mensen deze fantastische wereld kapot.

Prins Maelhan is een irritant verwend nest. Ze proberen bij hem uit de buurt te blijven. Zijn zusje prinses Yarha is lief, maar zeer kwetsbaar. Hun karakters komen zeer goed tot leven. Yorrith vind ik echt geweldig leuk. Hij is echt niet te stoppen. Hij praat veel, is altijd bezig, heeft geen rust. Hij is gewoon schattig.

Het hart van Kyhos Khan…Wat dat is, gaat je duidelijk worden. Het is wel wat later in het boek. Maar het is origineel bedacht.

De Silfhy’s hun samenleving wordt bedreigt door de duistere dingen, die in het oerwoud loeren. De tweeling gaat er alles aan doen, om ze te helpen.

Een verhaal over liefde, verraad, vriendschap.

Zeer goed eerste deel van een serie. Er ontbreken soms wel wat leestekens, bijvoorbeeld als er iemand spreekt. Dan moet je even goed opletten.

Dit boek heeft mij echt heel erg verrast! De cover is mooi, de beschrijving greep me meteen aan. Een erg fijn lettertype, leest vlot.

Deze krijgt 4**** en ik kijk uit naar het vervolg.