Erik Betten- Quarantaine

Dit boek is nu behoorlijk actueel. Daarom heb ik het uit de kast gepakt. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Het is realiteit gemixt met een dosis walking dead. Inclusief de horror, het bloed en de spanning. Alleen speelt dit zich af in in Nederland. Het begint allemaal met de gasboringen in Groningen. Er komt een raar virus vrij, tijdens een van de boringen. Hierdoor veranderen mensen heel snel in een wandelde gruwel. Hun doel is: zoveel mogelijk gruwels erbij maken…… Alleen zijn deze gruwels een stukje sneller en behendiger. Ze zijn wel op dezelfde manier uit te schakelen.

De regering wil het hele gebied afsluiten. Ze laten de gezonde mensen aan hun lot over. De reacties van de mensen, zijn hetzelfde zoals nu met corona. Dat is best een déjàvuutje, zeg maar. Voor de rest is het echte horror.

Olivier probeert zijn vrouw te vinden en moet een barre tocht ondernemen om haar te vinden. Er zijn veel groeperingen die levensgevaarlijk zijn. Het is ieder voor zich. De regering gaat ook over lijken. Een andere verhaallijn is die van een wetenschapper. Ze is helemaal alleen, maar wil echt een vaccin vinden.

Het is soms nagelbijtend spannend. Als horrorliefhebber is het smullen geblazen.

Wel een minpuntje vond ik dat ze af en toe Fries praten of in een dialect. Als je dat niet spreekt, heb je vaak geen idee wat men zegt. Dat vond ik lichtelijk irritant. Ik wil weten wat er gezegd wordt. Een vertaling was wel leuk geweest. Kon er meestal geen touw aan vast knopen. Dat is erg jammer….

Het doet gelukkig niets af aan het gruwelijke apocalyptische verhaal dat de auteur heef neergepent. In deze situatie wil je echt niet terecht komen. Opgesloten zitten, terwijl iedereen gek aan het worden is… nee dank je. Het zet je ook aan het denken. Het boek krijgt van mij 4****.