Schrijver van de maand Mei 2020: Cathinca van Sprundel

Schrijver van de maand mei 2020: Cathinca van Sprundel

Ik ben Cathinca van Sprundel, op dit moment 30 jaar en ik schrijf mythische en sprookjesachtige fantasy. Vanaf het moment dat ik een pen vast kon houden, was ik verliefd op schrijven, letters en verhalen vertellen. Daarom studeerde ik Film- en Literatuurwetenschappen en Journalistiek. Nu werk ik in de communicatie, als tekstschrijver en redigeer ik manuscripten. In mijn vrije tijd ga ik vaak naar fantasyfestivals om mijn boeken te promoten en speel ik harp.

Welke verhalen en boeken heb jij geschreven?
Mijn échte debuut is De vrouwe van Myrdin, die eerst verscheen bij Scelta Publishing en een heruitgave kreeg bij Dutch Venture Publishing. Ook zijn er korte verhalen van mij opgenomen in diverse bundels. Dit zijn mijn belangrijkste publicaties:
• De vrouwe van Myrdin – 2017/2018
• De held van Anwyn – 2019
• Er was eens – 2019 (verhalenbundel)

Waar laat je je door inspireren?
Ik haal veel inspiratie uit oude mythen, sprookjes en sagen. De vrouwe van Myrdin en De held van Anwyn zijn geïnspireerd op de Mabinogion, een verzameling oude verhalen uit Middeleeuws Wales. De oorspronkelijke verhalen zijn heel mooi, maar wel heel kort en stijf geschreven. Ik heb er mijn eigen, avontuurlijke en vlot geschreven fantasy van gemaakt.

De held van Anwyn is een hervertelling van ‘Pwyll, prince van Dyfed’ en gaat over een jonge prins die per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zijn nek te redden moet hij, in de gedaante van Arawn, een vijand verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent is alleen niet zo makkelijk als het lijkt…

De vrouwe van Myrdin is wat losser gebaseerd op deze mythen. Wanneer je deze mythen kent of leest, zul je veel personages en gebeurtenissen herkennen. Het boek gaat over Airys, die na zeven jaar in dienst van koningin Aranrod, verbannen wordt naar het eiland Myrdin. Daar moet ze zien te overleven en een manier zien te vinden om haar vader en haar geboorteland te bevrijden van de duistere wezens uit de Andere Wereld.

De verhalenbundel Er was eens bestaat uit vijf verhalen die gebaseerd zijn op bekende sprookjes. Daar vertel ik in een volgende post meer over.

Meer weten? Ga dan naar:
http://www.cathinca.com
http://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/

Mijn boeken zijn te koop bij mij (stuur me een berichtje), bestel ze bij de lokale boekhandel of via:
https://www.bol.com/nl/p/de-vrouwe-van-myrdin/9200000132139430/?s2a=#productTitle
https://www.bol.com/nl/p/de-held-van-anwyn/9200000132139580/?suggestionType=browse&bltgh=rKP8UrMWj4EhW4NedSxGyA.1_2.4.ProductTitle
https://www.bol.com/nl/p/er-was-eens/9200000117890580/?suggestionType=browse&bltgh=rKP8UrMWj4EhW4NedSxGyA.1_2.3.ProductTitle

Advertentie