Facebook splitsen…….

Jullie hebben het vast al gemerkt. Ik heb mijn privé profiel op facebook gesplitst.

De mensen waar ik het meeste van hou, staan alleen nog in mijn vriendenlijst. De mensen die ik bijna elke dag spreek of zeker 1x in de week even mee babbel.

En nee, ik heb niemand ontvriend omdat ik ze niet mag. Ik hou van de mensen in de boekenwereld! Jullie zitten in mijn hart. Dit heeft met mezelf te maken. Niet met jullie❤. Dus wees niet ongerust….

De rest heb ik uitgenodigd om mijn openbare bloggersprofiel (tazzy Jeninga blogger) te volgen. Daar ben ik ook de hele tijd aanwezig. Ik antwoord Messenger via allebei de profielen. Maar de boekenwereld is nu dus gescheiden van mijn privé profiel. Ik begrijp dat er mensen zijn die teleurgesteld zijn, boos misschien.

Maar ik heb het ook gescheiden voor mezelf en ook de mensen waar ik het meest van hou, die alleen maar boeken, boeken en nog meer boeken voorbij zagen komen, bij mij. Splitsen is de oplossing.

Ik ben op zoveel plaatsen actief. Op Facebook, twitter, blogs en Instagram…..

Ik had echt wat meer rust nodig. Waar begin je dan? Op social media…. In deze tijd gebeuren er rare en nare dingen op facebook. Mensen irriteren zich snel aan elkaar……..Die prikkels en onrust wil ik ontwijken. Je weet immers nooit of je iemand pijn doet, door iets te zeggen. Dat komt van 2 kanten. Ik merkte echt, dat je soms wordt aangevallen door vreemden. Maar ook de mensen waar ik heel veel om geef, zijn weleens de klos geweest. Er is gewoon minder begrip…. Ik snap echt dat er mensen zijn die Facebook echt even op pauze zetten. Ik heb het zo opgelost, omdat ik toch graag over boeken wil blijven praten, daarom een nieuw profiel/pagina aangemaakt❤. En zo komt de rust weer terug.

Dingen die je niet leuk vindt, mensen die je niet leuk vindt, misverstanden en meningsverschillen. En als je dan iemand bent, die niet lekker in zijn of haar vel zit.. Hakt dat erin……. Ik neem aan dat niemand elkaar bewust pijn doet. Maar de kleinste dingen kunnen iemand hard raken of irriteren. Mensen hebben gevoel en helaas kun je niet zien hoe iemand in zijn vel zit, vanachter je toetsenbord. Voor je het weet is er weer een misverstand. Soms doet het beide partijen pijn. Soms heeft de ander niks door…. Het spijt mij oprecht als ik iemand heb pijn gedaan. En als je mij echt kent, dan weet je hoe ik daarover denk. Bewust iemand pijn doen, dat staat niet niet in mijn boekje….

Ik volg gewoon nog schrijverspagina’s etc, deze wil ik ook gaan volgen via mijn bloggersprofiel. Maar dat duurt even. Wil je dat ik volg? Pb me dan even via bloggersprofiel👍. Dan komt het goed.

Daarom ben ik nu wat meer actief op Instagram. (Ik volg boekgerelateerde instagramaccounts altijd terug via tazzy.loves.books). Ik vind het daar erg gezellig. En mijn blogs en groepen gaan gewoon door.

Maar ik heb nu de rust, waar ik naar verlangde. Veel bloggers hebben een pagina. Auteurs ook. En ze houden het gescheiden van hun privé account. En ik denk dat het voor mij ook gaat werken. Op mijn bloggersprofiel ben ik nog net zo open als normaal. Maar het gaat alleen nog over boeken. ( wil je ergens anders over kleppen, kun je me altijd een pb sturen❤…. Ik ben op zoveel plaatsen nog wel.

Ik weet zeker dat veel mensen mijn besluit begrijpen ( omdat ze er al van op de hoogte waren). En anders hopelijk nu wel…….. Ergens is het best raar, dat ik de behoefte voel, om mezelf uit te leggen….. Maar eerlijkheid duurt het langst.

Veel liefs en hou je haaks,

Tazzy