Schrijver van de maand Mei 2020: Cathinca van Sprundel

Cathinca van Sprundel: De verhalenbundel Er was eens

Afgelopen herfst presenteerde ik (Cathinca) samen met vier andere schrijfsters de verhalenbundel Er was eens. Alle vijf schreven we een verhaal geïnspireerd op een bekend sprookje. Ik zal een tipje van de sluier oplichten: in mijn verhaal herken je het verhaal van Rapunzel. Daarnaast heb ik mijn ervaringen als beginnend harpist erin verwerkt.

Mijn hoofdpersonage Rosalyn is een blinde harpiste die opgesloten is in een toren. Daar moet ze elke avond harp spelen voor de fey Ninx. Wanneer een jongen haar toren beklimt, ziet ze een kans om te ontsnappen. Maar zo makkelijk gaat dat niet…

De bundel is zo’n succes dat er volgend jaar een vervolg op komt!

De flaptekst:
Er was eens… vele fantastische sprookjes beginnen zo. Maar ken jij deze al? Laat je meevoeren naar werelden waar Assepoester tegen loverboys strijdt, waar social media nog gevaarlijker is dan een spinnenwiel, waar inhalige fey muzikanten opsluiten in torens, waar oma’s gered moeten worden van iets ergers dan een boze wolf en waar twee zussen door yeti’s op de proef worden gesteld. Verhalen vol magie, verraad, vriendschap en liefde.

Jen Minkman (Het licht van Lorelei), Suzanne Peters (Reken maar), Miranda Peters (Gaiatrilogie), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen.
Vijf sprookjes, vijf heldinnen, vijf keer “en ze leefden nog lang en gelukkig’. Of toch niet?

ISBN: 9789492585394

Fragment van Cathinca’s harpspel

Meer informatie:
http://www.cathinca.com
http://www.facebook.com/cathincavansprundelschrijver/