Tais Teng- De ring van Ardek en andere verhalen

In deze bundel neemt de auteur je mee op reis door verschillende griezelverhalen. Er staan nieuwe verhalen in, maar ook wat oudere. Ook zul je er veel verhalen in vinden, die zich afspelen in Nederland. Dan komt het lekker dichtbij. Het is erg moeilijk samen te vatten, maar ik ga toch uitleggen, waar de verhalen ongeveer over gaan. Op willekeurige volgorde….

Een duivelse steen. Een geest die verhaal komt halen bij zijn moordenaar. Een huizenruil, met een heel apart huisdier. Je dode zus, die je niet wil verlaten. Kitsunes. Vikinglegendes. Levend dood zijn. Een griezelig poëzie album om voor te sterven. Vervloekte piraat zwartbaard. Een berenjager die alles over heeft, voor zijn droombruid. Aboriginalmagie die waar wordt. Necromancie. Demonenster, een (betove)ring. Spookschip. Horror boottocht in Giethoorn. Een gruwelijke poppenkastvoorstelling. Eenhoorns. Geluidsoverlast, hoe pak je dat aan? Levende tuinkabouters. Spinragdag. De vloek van Elfia. Het gevaar van witte wieven. Maanlicht express, treinreis naar de hel. Reinaerde de sluwe vos vs Svengali. Goden, Mark Twain. Een gruwelijke nieuwjaarsviering.

Magisch Nederland. De meest vreselijkste wezens komen hiervoor. Origineel bedacht. Deze krijgen allemaal aandacht in hun eigen hoofdstukje. Zweinstein wordt zelfs genoemd.

Een meiboom, die je de kans geeft, om naar de poorten van de hemel te klimmen.

Zwarte Sint en Blekerspiet. Deze is ook een van mijn favorieten, omdat de Sint echt gruwelijk slecht is, in dit verhaal.

Er staat ook een verhaal in met Jaap Boekestein.

Een ander favorietverhaal, van mij, gaat over een ring, die al je wensen laat uitkomen… op een zeer nare manier!

Deze hardcover heeft een prachtige cover. De cover past helemaal in de sfeer van de verhalen. De cover heeft veel details, die je in de verhalen terug kunt vinden. Als je durft!

Tais weet altijd hoe hij je aan het griezelen krijgt. Maar bij sommige verhalen zet hij je ook aan het denken. Of je raakt er van in de war, een tikje van streek of kijkt nog wel een paar keer over je schouders in bepaalde situaties.

Het zijn 35 vehalen en ze zijn allemaal van de kwaliteit, die je van hem gewend bent. In makkelijke taal, leest enorm vlot. Je vliegt door de verhalen heen. En dan is het erg jammer dat het boek alweer uit is. Want het smaakt gigantisch naar meer.

Sommige verhalen hebben tanden, andere verhalen geesten of monsters. Er komt van alles voorbij. Dus je weet nooit waar je in terecht komt.

Korte verhalen met een goed of origineel plot schrijven is een vak apart. Deze auteur heeft het echt heel goed in de vingers ziten!

Ik geef dit boek 5 dikke sterren. En wil meer! *****.