Schrijver van de maand Juni 2020: Salomon Corlyn

Over De Stad met twee gezichten:

Als schrijver van de maand juni heeft Tazzy mij de kans gegeven iets te vertellen over mijzelf en mijn boeken. Als laatste maak ik alvast een beetje reclame voor mijn volgende boek, die rond juli dit jaar zal verschijnen.

“Ik hou van Horror, Fantasy en spannende-boeken!!!!!!!”, zo heet de blog van Tazzy. Mijn nieuwste boek: “De Stad met twee gezichten”, bevat alle drie deze elementen.

De zeventienjarige Evana ziet zichzelf graag als een doodnormaal meisje. Alles wijst echter op het tegenovergestelde. Ze is als baby gevonden in een verlaten tempel en geadopteerd door de heer van de Mensenstad Varen. Bovendien is Evana geboren met bijzondere gaven die ze niet altijd onder controle heeft. Gelukkig kan zij steun halen uit haar vriendin Elliot, die met enkele andere Draken in de natuur rondom Varen woont.

Dan verschijnt de vreemdeling Shariq en beweert dat hij Evana kan helpen met het beheersen en ontwikkelen van haar krachten. Evana krijgt echter nog veel meer uitdagingen. Machtsbeluste Dwergen, prinsen die met elkaar de strijd aan gaan, kinderen die op mysterieuze wijzen worden ontvoerd en Draken die opgesloten zitten onder een gevechtsarena. Evana moet alles op alles zetten om het hoofd boven water te houden.

Elliot krijgt heel andere problemen voor haar (Draken)kiezen. Zij moet keuzes maken tussen vriendschap en familie, verplichtingen en vrijheid en bepalen hoeveel waarde ze hecht aan tradities.

“De Stad met twee gezichten” is een spannend Fantasyboek vol magie, Draken en avontuur. Het bouwt voort op de wereld van “Drakenvlucht”, tegelijkertijd kan dit boek gelezen worden zonder voorkennis van mijn debuut.

De kaft is opnieuw ontworpen en getekend door mijn vrouw. De versie die hier getoond wordt kan afwijken van het eindresultaat.

Wat komt erna?

“De Stad met twee gezichten” is het begin van een trilogie waarvan het volgende deel in 2021 verschijnt. Dit boek heeft als werktitel “De stad met botte bijlen”. Hierin maakt de Dwerg Morlin zijn intrede. Een veroordeelde crimineel die wel een hele bijzondere ontdekkingsreis mag ondergaan. Zijn vader is jaren geleden verdwenen tijdens een expeditie naar het zuiden, op zoek naar nieuwe goud- en zilverbronnen. Deze rijkdommen hebben de Dwergen nodig om voedsel te kopen van de Mensen, aangezien in het koude noorden weinig groeit. Het is nu aan Morlin om af te maken waar zijn vader ooit aan begonnen was en met een beetje gelukg te achterhalen wat er van hem worden is.

Salomon Corlyn