Johanna Hurwitz- Alleen in het park

Ik heb iets met verhalen, waarin een dier de hoofdrol speelt. Deze is leuk, zielig en avontuurlijk tegelijk.

Tommie wordt door de ouders van zijn jonge baasje losgelaten in het park. Ze vinden het maar niks, zo’n dier in huis. Zijn baasje is intens verdrietig. Tommie moet het zien te overleven in een van de beroemdste parken van de wereld. Hij voelt zich alleen, verlaten en verdrietig. Totdat hij vrienden wordt met een eekhoorn. Tommie maakt allereli dingen mee en omtmoet allerlei andere dieren. Maar hij mist zijn baasje en wil hem terugvinden. Dat lijkt onmogelijk in deze grote wildernis. Hij maakt grootse avonturen mee en komt erachter dat het vrije leven zoveel meer is, dan een kooi met altijd dezelfde brokjes. Kiest hij voor het park of zijn baasje Robbie?

Het brak mijn hart om te lezen, dat ze een cavia uitzetten in het wild. Zo’n dier heeft weinig overlevingskansen. Ik hoop niet dat mensen denken dat het wel kan, na het lezen van dit boek. Ik hou van cavias en zo’n dier, houdt ook echt van zijn mensen. Denk er goed over na, voordat je cavias neemt. Tommie voelt zich zo alléén in het begin, ik vond dat echt verdrietig. Ik weet dat het niet echt is, maar het gebeurt wel degelijk in het echt. Dat is het wrange.

Gelukkig zit er ook veel humor en liefde in het verhaal. En nog leuker … deze cavia kan lezen! Tommie is heel slim en een overlever. Hij heeft mijn hart gestolen.

Leuke illustraties geven het verhaal nog meer beeld. Voor kinderen is het een groot avontuur. Voor volwassenen ook. Als cavialiefhebber, is het even slikken. Je wilt dat elke cavia een warm nestje krijgt of vindt. Mijn cavias, zullen dit verhaal waarschijnlijk als pure horror beschouwen. De wereld in de tuin is voor hun al groot genoeg. Het zijn toch prooidieren en ze voelen zich veilig bij hun mensen. Mijn cavias zijn niet zo avontuurlijk. Als ze buiten zijn en ze zien mij niet.. dan roepen ze me…. Ik heb wel avontuurlijke cavias gehad hoor. Deze waren altijd op onderzoek uit, in bijvoorbeeld de huiskamer, gang, slaapkamer, ren of tuin. Maar nu heb ik er 2, die zelfs gras vies vinden. Hahahaha, dus dat zijn géén Tommies. Duidelijk. Het boekje krijgt 4 ****.