Mijn top 3: Dwarsliggers!!!!!!

Ik had nog nooit een dwarsligger gelezen, of in mijn handen gehad. Het was helemaal nieuw voor mij. Ze leken me altijd onhandig. Maar niets is minder waar. Ik mocht er 1 lezen.

Maar welke kies je dan? Ik heb een top 3 gemaakt en daar kreeg ik De Bakkers dochter van. De andere 2 waren de dwarsligger van Arjen Lubach en Het reisverhaal van een kat. Ik weet dat Hex, van Thomas oldeheuvelt er ook tussen zit, maar die heb ik al gelezen, dus ik ging voor nieuwe verhalen.

De Bakkers dochter is inmiddels uit, mijn recensie gaat heel snel verschijnen. Maar in deze blog wil ik het hebben over de dwarsligger op zich.

Ik vind het formaat op het eerste gezicht erg klein. Maar het is zo fijn om mee te nemen. Het kan bij wijze van, in je broekzak gestoken worden en hij is niet zwaar. En dat terwijl er ongeveer 700 paginas in gestopt zijn! Het weegt heel weinig. Het lettertype was groot genoeg en ik vond het fijn lezen. Het overdwars lezen, went ook heel snel.

Het enige wat het mij lastig maakte, was het dunne papier. Het is bijna vloeipapier, zo dun en plakt behoorlijk aan elkaar. Soms moest ik echt eventjes frummelen om de bladzijdes van elkaar los te krijgen. En dat zorgt voor kreukels in het papier. Daar hou ik persoonlijk niet zo van.

Het boek was ook reuze spannend, dus ik kon niet wachten om verder te gaan. Je wilt geen letter overslaan. En als je dan net op zoń moment blaadjes van elkaar moet frummelen, wordt het alleen nog maar spannender. Het zijn wel boekjes die snel beschadigingen oplopen hierdoor. Maar ik denk dat het ook weer zo gladgestreken is als je er eventjes wat gewicht op zet.

Het leest net zoals een ander boek, alleen…… op een eigenwijze, dwarsliggende manier. Daar hou ik wel van, het past bij mij. Ik denk dat ik er zo nu en dan wel eens zou gaan kopen. Ze zijn klein en fijn en het bladzijdes omslaan, dat foefje krijg ik vast ook wel door. Ze zijn deze zomer 2+1 gratis en het is zeer de moeite waard. Ben je vaak op pad, of ga je op vakantie is dit echt een aanrader. Zo sleep je geen dikke boeken mee.

Als je net als ik, absoluut geen e-books leest, omdat je niet van een schermpje kunt lezen of de ereader niet of moeilijk kunt vasthouden….Voor mij is het swipen, altijd een probleem, ik kan dat soort bewegingen niet te vaak maken. Gewoon papier omslaan gaat perfect. Voor mij is de dwarsligger dus erg fijn. Het vasthouden gaat ook goed, heb geen bookseat nodig. Dus het is ook praktisch in mijn geval. Hier kreeg ik geen problemen mee, met mijn polsen, armen en vingers. Dat is erg fijn.

Dus het is eigenlijk gewoon een geweldige uitvinding, zo’n dwarsligger!