Ellen De Vriend- Blond op Bonaire

De familie van Dam, gaat op vakantie naar Bonaire. Moeder Linda, Vader Lex, Dochter Luna en haar beste vriendin Guusje vinden het een prachtig eiland. Vlak voor hun vakantie begint verdwijnen er een paar jonge blonde vrouwen op het eiland. Wat is gebeurd, waar zijn ze gebleven? Zijn ze dood of leven ze nog? Het houdt de familie wel bezig, toch genieten ze van hun vakantie. Als Lex iets vreemds ziet, staat hun een ommekeer te wachten in hun vakantiegeluk. Ze ervaren vreemde dingen en krijgen de kriebels. Als dan na een avondje stappen Guusje verwijnt, zijn ze wereldnieuws. Weer een blond meisje, spoorloos…. Is het mensenhandel, een moordenaar of is er toch iets anders aan de hand. Het eiland speculeert erop los. De aanwijzingen wijzen een kant op.

Je volgt de verhaallijn van het gezin, voornamelijk via Linda, maar ook die van een jonge Delinquent, die op het eiland woont. Hij is nogal een patser, vol van zichzelf en er zitten heel wat schroefjes los bij deze jongen. Heeft hij er iets mee te maken? Linda gaat zelf op onderzoek uit, maar het komt dichterbij, dan ze wil. De tijd dringt, zullen ze Guusje op tijd vinden, of is ze voorgoed verdwenen? Vinden ze haar levend of dood?

Het is een hartverscheurende zoektocht, waarvan je weet dat er ouders zijn, die dit in het echt meegemaakt hebben, of nog steeds meemaken. Vreselijk. Aangrijpend, het laat je niet meer los. Je wilt antwoorden krijgen, helaas lukt dat in het echte leven vaak niet. Of het in dit verhaal wel zo is, moet je zelf maar ervaren!

De cover sprak me meteen aan, ziet er heerlijk zomers uit. Precies wat je verwacht van Bonaire.

Toch begint het boek meteen heftig. Een lijstje met verdwenen en voormoorde jonge vrouwen, gaat aan het verhaal vooraf. Vrouwen die echt bruut uit het leven zijn, gerukt of spoorloos verdwenen. Sommigen van hen waren nog maar kinderen. Veel van deze namen herken je uit het nieuws en de de kranten. Het is een soort van link naar het verhaal zelf, vanwege een van de meest beruchtte onderwereldfiguren, die op het eiland bekend was.

Een minpuntje vond ik wel, dat de ouders, deze jonge meiden vrij makkelijk mee laten gaan, met twee vrij onbekende jongens. Terwijl ze weten dat er jonge vrouwen verdwijnen op het eiland. Als ouders denk je dan toch beter na? Je bent op vakantie en je laat je dochter toch gaan, in zo’n geval? Mijn ouders zouden dat nooit doen. Dus ik vond dat wel een beetje raar. De meiden zijn ook best naïef en vertrouwen mensen snel. Maar je moet zo voorzichtig zijn, als je in een vreemde omgeving bent! Ik weet dat er ouders zijn, die vertouwen hebben dat het goed gaat. Dat je je kinderen vrij moet laten, loslaten. Maar ik zelf zou dat nooit doen. Ik ben dan ook beschermd opgevoed en vind dat erg fijn. Ik ben hierdoor misschien juist te voorzichtig. Maar gekken liggen overal op de loer, dus echt veilig is geen een jonge vrouw.

Het plot zit goed in elkaar. Het kwam vrij onverwacht en nam een heel andere wending. Deze zag ik niet aankomen. Ik wist dat er iets niet in de haak was, dat gevoel heb je wel, maar hoe of wat….. Dat was echt een goede twist! Daar hou ik van! Het leest supervlot en je vliegt er doorheen!

Ik geef dit boek 4 sterren.****