Leigh Bardugo- De taal der doornen

In dit boek neemt de auteur, je mee naar een duistere, Grisha achtige wereld, vol met sprookjes. Dit zijn meestal niet van die * ze leven nog lang en gelukkig * sprookjes.

6 verhalen, die per bladzijde ook nog het verhaal meer kleur geven. Er komt steeds een stukje illustratie bij. Op het einde van het verhaal is de tekening helemaal af en zie je een scene uit het verhaal. Dit is echt origineel en uniek. Ook zijn de letters, niet in de standaard kleuren gedrukt.

Ajama en het doornwoud is spannend. Een dochter wordt eropuit gestuurd om een beest te overtuigen, zich slecht te gedragen. Een soort alternatieve Belle en het Beest. Maar nu met een kneusje en een beest.

De te slimme vos. Hij kent veel streken. Niemand is hem te slim af. Zeer duister sprookje, met een heel erg goed plot!

De heks van Duva. Meisjes verdwijnen in het bos bij Duva. Ze vinden weinig meer terug van de slachtoffers. Men is er van overtuigd, dat er een heks rondwaard, in het duistere bos. Een stiefmoeder zorgt voor ergernis en problemen. Dit verhaal vond ik echt heel erg goed. Het is mijn favoriet uit deze bundel. Duistere Hans en Grietje.

Kleine dolk. Stel… je kunt je droomvrouw winnen, door een aantal onmogelijke opdrachten uit te voeren… Het lijkt zo makkelijk als je kleine dolk aan je kant hebt. Maar is dat wel echt zo? Is het te vertrouwen? Komt je droom uit en leef je nog lang en gelukkig? Best saai verhaal. Ik kwam er niet doorheen.

De soldatenprins. Een Klokkenmaker. Dit verhaal kwam me steeds bekend voor. Alsof ik het al had gelezen, niet origineel dus. Warrig verhaal, niet spannend.

Toen het water vuur zong. Ulla een boze zeeheks. Jij kent haar waarschijnlijk als het type Ursula van Disney. Hoe is ze zo gemeen geworden? Heel erg langdradig verhaal, maar wel leuk om te lezen, hoe de auteur een draai aan het verhaal geeft.

Een bundel met hervertellingen van sprookjes. Er zijn al zoveel van dit soort boeken. Deze vond ik dus echt een van de mindere vertellingen. De vormgeving, maakt veel goed en daarom heb ik er toch ook van genoten. Maar 2-3 van de 6 verhalen vond ik, gewoon slecht.

Dit boek viel me dus een beetje tegen, als het op de verhalen aankomt. Sommigen zijn gewoon saai. Dat had ik niet verwacht. Vind ik jammer.

Ook is het erg jammer dat de tekst op de rug en cover langzaam verdwijnt. Het is gedrukt met slechte inkt. Het is zonde omdat het juist zo’n luxe editie lijkt te zijn. Ik had er meer van verwacht dat is duidelijk. 3*** sterren.