Scottish Fairytales

In deze bundel met verhalen, ga je op reis door Schotland. De illustraties zijn kleurrijk, het lettertype groot en het engels leest lekker vlot.

15 verhalen, van verschillende lengtes, nemen je mee naar een magische wereld. Je komt veel verhalen tegen die eindigen met een bruiloft, of verliefde stellen. Blijkbaar is er in veel verhalen, altijd wel een prinses te winnen. Ze leefden nog lang en gelukkig.

Veel verhalen lijken te zijn afgeleid, van bekende sprookjes en geven je helemaal die vibe. Het eerste verhaal gaf mij bijvoorbeeld roodkapje gevoelens. Het gaat over een kleermaker, die een klus krijgt, waarbij hij een monster moet trotseren.

Andere voorbeelden van verhalen zijn: spiegeltje spiegeltje aan de wand, maar dan met zilver en goud, compleet met een vreselijke stiefmoeder. Een magische zwarte stier. De put aan het einde van de wereld. Een jongen die het opneemt tegen legioenen demonen om een bruid te winnen. Een zeer bijzonder zwaard dat een jongen onoverwinnelijk maakt. Een meisje dat haar zus wil helpen, komt terecht in een avontuurlijke reis en vind echte liefde. Een koningszoon op zoek naar zijn droomvrouw, hij is kieskeurig. Een mooi, magisch zwart paard. Een bijzondere gouden vogel. Kun jij nee zeggen, als het koningschap zo voor het grijpen ligt? Moeders vergiftigen stiefzonen, om ze uit de weg te ruimen in dit boek. Bijengoud. Een zeehondenvrouw, die in een mens kan veranderen. Assepoester, maar dan op zijn schots!

Bomvol: stiefmoeders, prinsessen, vloeken, magie, dieren, liefde en geluk.

Het viel mij erg op dat sommige eindes, erg op elkaar lijken en dat vind ik dan weer heel erg jammer. Het is niet origineel meer dan en gaat een beetje vervelen. Je denkt dan, oh tuurlijk loopt het zo af. Lol. Ik heb liever een einde dat ik niet verwacht.

Ik raad het iedereen aan die van verhaaltjes houdt, maar lees er dan elke dag 1 en niet achter elkaar zoals ik dat deed. Misschien lijken ze dan wat minder op elkaar. Het boek krijgt 3,5 sterren van mij.