Jane Yolen- Mightier than the sword

Volksverhaaltjes voor sterke jongens, maar ook voor meiden en eigenlijk voor alle leeftijden. De auteur neemt je mee naar allerlei landen op de wereld, om te laten zien, dat er ook andere soorten helden bestaan. Deze verhalen heeft zij gebundeld en in haar eigen woorden opgeschreven. Er staan ook nog eens leuke zwart wit illustraties in, die lijken op ouderwetse etsen. Dat is origineel.

De landen waar de verhalen vandaan komen zijn: China, Angola, Duitsland, Noorwegen, Afro amerikaans, Rusland, Abenaki- Native american, Burma, Ierland, Hongarije, Israël, Engeland, Afghanistan en Finland.

Ze zijn in het Engels geschreven, net als dit dit gehele boek. De auteur geeft op het eind nog een soort verklaring, over hoe de verhalen tot stand zijn gekomen en ze wat persoonlijker zijn geworden.

Verhalen over: Magisch wandkleed, een gift van de rivier, voor het geluk geboren zijn, een gevaarlijk spelletje met een trol, Wijze verhalen met lokale helden, de taal van de vogels spreken, hoe wordt je de grootste jager, een vis vangen en je mag wensen wat je maar wilt, een jongen met bijzondere dierenvrienden, hoe een herder koning werd, magische appel, een gemene ridder, koekje van eigen deeg en sluwe vossenstreken.

De meeste verhalen hebben een echte boodschap. De helden zijn anders dan in films. Ze staan dichterbij bij je, als lezer.

Het Engels leest erg vlot, de verhalen hebben verschillende lengtes, maar zijn over het algemeen niet erg lang.

Als je van sprookjes, mythes en legendes houdt, is dit boek een aanrader om te gaan zoeken. Ik vond het een leuk boek.

Afwisselende verhalen. Het krijgt van mij 4 **** sterren.

Advertentie