Miranda Peters – De ademdief

Thalia is met haar jongere zusje Livia, op de vlucht voor Jagers. Sinds ze hun ouders kwijt zijn geraakt (door dezelfde Jagers) staan ze er alleen voor. Ze moeten steeds weer verhuizen, kunnen nergens lang blijven. De zusjes hebben een bijzondere stamboom. Thalia is een zeer sterke ademdief. Ze kan de adem van mensen stelen. Maar ze kan ze ook genezen, met haar adem. Ze wil het goede doen. De Jagers hebben daar geen boodschap aan. Alle ademdieven moeten dood, alle magie moet de wereld uit. Alleen zo kunnen zij een vloek verbreken, die al generaties lang, op hun schouders drukt. Alleen zo kunnen ze het leven krijgen wat ze verdienen. Quinn is er heilig van overtuigd, dat hij aan de goede kant staat.

Elk verhaal heeft twee kanten. Als lezer sta je aan de kant van Thalia, totdat je, net als zij de Jager Quinn ontmoet. Thalia is in de war. Dat is goed te begrijpen. Ze zijn gezworen vijanden. Is het een groot complot, om haar in de val te lokken? Wat is er toch aan de hand…. Hetzelfde geld voor Quinn, hij gaat achter de zusjes aan, omdat hij dat moet. Als zij elkaar ontmoeten, staat hun wereld op het punt om voorgoed te veranderen.

Het brengt je als lezer, naar de haven van Terschelling. Eenmaal op het eiland, krijg je het gevoel dat je er afgesloten bent van dé rest van de wereld. Het voelt veilig, geborgen. Thalia leert steeds meer over zichzelf en haar familie. Maar zijn ze ooit, wel ergens veilig?

De magie, die in dit boek wordt beschreven, is echt prachtig en zeer origineel. Het is zenuwslopend spannend en de magische wereld is echt heel mooi neergezet.

Ik was meteen fan van een bijzondere eekhoorn, een leuk mysterieus dier, die van waarde is in het verhaal. Hij komt zomaar het verhaal binnengewandeld. Er zit veel humor in, maar ook veel angst en verdriet. Je gevoel wordt heen en weer gesleurd. Met een vleugje romantiek, wat ik erg goed vond. Deze mix van emoties zit goed in elkaar.

Het verhaal bouwt zich op, naar een zinderend einde. Een einde met een behoorlijke cliffhanger. Het is echt een open einde!!!!!

Wees gerust…. het gaat weer een serie worden! Wanneer komt de volgende? Ik geef het 5*****.

Ben echt dolenthousiast over deze geweldige nieuwe wereld. Ik wil meer. Ik heb het bíjna in een adem uitgelezen!

Advertentie