Peter Varg- De zoon van de slang, boek 3, kukulkans meesterplan

Victor heeft onlangs zijn moeder verloren. Hij wil haar bij haar eigen volk laten begraven. De gewoontes van de Coya indianen zijn bijzonder. Hier komt hij bij zijn familie terecht en krijg je een familie gevoel.

Er gebeuren weer zoveel dingen, in dit verhaal, dat Je echt goed bij de les moet blijven. Ik vond het hoofdstu over Victor zijn jeugd ( in het begin), goed en informatief. Zo begon hij voor mij meer karakter te krijgen. Maar er gebeuren ook dingen zoals de stijging van de zeespiegel. De hele wereld lijkt steeds meer op pure chaos te gaan lijken.

Wat vond ik een gaaf stuk? Nou… bijvoorbeeld het stuk dat hij naar Chili reist en het vliegtuig dreigt neer te storten. Het wordt in de lucht gehouden op een gave manier. Eenmaal in Chili op het vliegveld, wordt hij overvallen door een bijzondere jongen, dan begint de echte Choas, pas echt.

In de wereld van Kukulkan kun je van alles tegenkomen. Ook weet je niet hoe kukulkan voor je zal verschijnen, in welke gedaante. Er is zoveel aanwezig. Wel neigt het echt naar de duistere kant. Het is een duistere wereld. Lucifer is er ook weer. Zijn stukjes vind ik het leukst. Ziekte en verderf. Maar het is voor Victor alsof het lot van alles en iedereen op zijn schouders rust. De wereld lijkt op Armageddon af te stevenen. Hoe moet hij dit stoppen? Kan dat wel?

Ook de Boom komt weer in het boek voor, voor mijn gevoel groeien zijn wortels door alle verhalen van kukulkan heen. Deze boom is belangrijk en niet te onderschatten. De personages komen er zo nu en dan terecht.

Ik werd niet in het verhaal getrokken, was er steeds uit. Kon niet onthouden wat er gebeurt was en was af en toe echt goed de weg kwijt. Er gebeuren te veel dingen en er zijn teveel personages, dan kom ik er (soms) niet echt in. Dat is jammer, maar ik moet daar eerlijk in zijn. Ik zat er nu steeds wel even in, dan weer niet, dan weer wel. Dat leest heel intensief.

Ik heb behoorlijk lang over dit derde deel gedaan. Het is geen boek dat je zomeer even uitleest. Je moet Je hoofd erbij houden. Wat voor mij erg moeilijk was. Het is geen fantasy verhaal dat vlot leest, daarvoor is de omvang van jet verhaal en deze wereld te groot. Een samenvatting van de vorige delen, was fijn geweest en ook een namenlijst, had mij misschien kunnen helpen.

Dit laatste deel krijgt van mij een cijfer 5. Dat zijn 2,5 sterren. Het was overduidelijk mijn boek niet.