2020: Hedendaagse Horror

We hebben allemaal het gevoel dat we in een slecht horrorverhaal zitten, 2020 gooit ons echt van alles voor de kiezen. Bij mij kwam nu ook een boek heel erg dichtbij…..

Ik begon deze week aan het boek van Mary Kubica…waarin iemand heeft zich van het leven beroofd. Waarom????? Omdat ze fibromyalgie had en er niet meer mee kon leven. Dat is dan wel erg confronterend en komt hard binnen. Fibromyalgie heeft ook veel met je gemoedstoestand te maken. Ik merk het zelf ook, kan op de kast gejaagd worden, maar wil er eigenlijk helemáál niet op. Dat lotgenoten het zo erg vinden, dat ze niét meer willen leven, maakt mij intens verdrietig. Ik snap hun pijn en verdriet. Het onbegrip. Eenzaamheid is nu een groot gevaar, sociaal isolement, denk daarom wat meer aan elkaar.

Maar er zijn zoveel mooie dingen in het leven. Deze worden steeds duidelijker in tijden van corona. Het is een moeilijke tijd, emoties kunnen hoog oplopen en een boek kan je dan intens raken. Het zijn verwarrende, emotionele tijden, maar we moeten er het beste van maken. We komen er wel weer, we zullen doorgaan, maar ik doe het liever samen. Met alle lotgenoten, want corona raakt ons allemaal. We ziten allemaal vast in dit verhaal!

We hebben allemaal een stukje van de puzzel, in onze handen. Waar je stukje past in het grotere geheel, moet je zien aan te passen, misschien op meerdere manieren…. En dat geeft niet, want het past echt wel ergens! Deze puzzel kunnen we samen oplossen.

Iedereen mag denken wat ze willen, maar respecteer elkaar. Denk aan elkaar, geef elkaar de ruimte. Ik kom verhalen tegen, van mensen die bijvoorbeeld een bucketlist proberen te vervullen. Daar kun je niet aan denken, in deze tijden. Maar deze mensen hebben zoveel kracht om door te gaan…. en ze klagen ook niet. Ze gaan ervoor, we kunnen van deze toppers leren. Er zijn mensen die tegen andere dingen vechten, dan corona. Zij zetten je weer met beide benen op de grond. Zij zijn de echte helden in dit verhaal. Jij bent niet de hoofdpersoon. Wij kunnen van hun leren. Zij zien positieve dingen!

En vooral: Leef! Lach, huil en heb lief.

Onzekerheid kan een mens gek maken, pijn ook. Mentaal of fysiek, hou je vast aan de positieve dingen.

Er is nu zoveel negativiteit om ons heen. Ik probeer zoveel mogelijk positieve dingen op te zoeken. Dat is met fibromyalgie zeker een goed plan. Ik ben daarom wat minder op social media, probeer prikkels te ontwijken, want we moeten niet tegen elkaar zijn, we moeten juist naast elkaar staan. Ik hoop zo, dat we weer naar evenementen kunnen in de toekomst. Maar wil ook dat corona verleden tijd wordt. Dat zou een happy end zijn. Een einde waar je als lezer naar snakt, na zoveel tijd.

Hou 1,5 meter afstand, maar hou ook afstand van negativiteit. Het helpt echt, om je leven in deze hedendaagse horror, wat beter te máken.

Probeer in alles iets positiefs te zien. Dan ….zeer waarschijnlijk, kunnen we dit horrorverhaal, afsluiten en het boek dichtslaan. Achter ons láten en weer met volle kracht vooruit, de toekomst in!

Dan kunnen we dit horrorverhaal afsluiten met:

Ze leefden nog lang en gelukkig!

(Maar realiseer je wel, dat het voor veel mensen, niet zo zal zijn. Als je dat kunt, dan begrijp je mij. En vele anderen. Met menslievendheid, komen we er wel ).