Dorien Mombaerts- Sprakeloos

Dit verhaal is echt ontzettend origineel. Ik heb hier echt van genoten, meteen van af de allereerste bladzijde. Het gaat over Ella, ze is 16 jaar en kan niet praten. Het leven is niet makkelijk zonder woorden hardop te kunnen uitspreken. Ella kan zich goed begrijpbaar maken, maar ze valt liever helemaal niet op.

Op een dag, wordt ze achterna gezeten, door vreemde mannen. Hierdoor komt ze terecht in een wereld, die voor normale mensen niet bestaat. Ze komt terecht in Mirvanesh en komt erachter, dat haar aandoening heel bijzonder is. Ze moet kiezen tussen haar vertrouwde wereld, of voor de wereld waarin ze zich steeds meer thuis begint te voelen. Gedachtepraten is echt prachtig om te ervaren, als lezer.

Het is een verhaal vol met magie en echte brainpower. Er zit een vleugje romantiek in. Maar het is ook heel erg spannend, omdat Ella haar leven niet meer zeker is. Is ze wel veilig, nu ze weet, wat ze kan? Het is een verhaal over verraad, verdriet, afgewezen worden, een buitenbeentje, een zoektocht naar de waarheid en vertrouwen.

Mirvanesh vond ik echt sprookjesachtig beschreven. Het is een veilig toevluchtsoord, wat geheim moet blijven. Ik vind de bewoners echt speciaal.

Dit boek is echt vernieuwend en ik vond de schrijfstijl echt heerlijk. Het leest snel en de taal is ook vlot en heel goed te begrijpen.

De cover vind ik ook erg mooi.

Het einde is vrij open. Ik verwacht dus ook meer. En wil dat ook echt graag.

Van mij krijgt dit boek 5 verdiende sterren.*****.