Mary Kubica- De onbekende vrouw

Ik heb al vaker boeken gelezen van deze auteur, ik ben er fan van. Dus deze wou ik heel graag lezen. Het kwam deze keer echt heel dichtbij ook. Een vrouw pleegt zelfmoord, omdat ze niet meer tegen de pijn van de fibromyalgie kon. Dat was even slikken, ik vind het moeilijk als het over mijn eigen aandoening gaat. Maar maakt me ook intens verdrietig. De vrouw die sterft is de moeder van Imogen. Ze laat haar dochter en het huis na aan haar familie. Sadie en Will, komen samen met hun twee zoons, voor Imogen zorgen. Sadie heeft er helemaal geen zin in en ze vind Imogen een enge tiener. Ze vertroud haar niet. Als de buurvrouw vermoordt wordt, maakt Sadie zich erg zorgen. Waar zal de moordenaar zijn? Wie heeft het gedaan. Ze komt steeds dichterbij de waarheid. Maar wil ze die waarheid wel weten?

Het is knap op papier gezet, je gaat aan alles en iedereen twijfelen. Wie doet er niet verdacht in dit boek? Het zet je keer op keer, op het verkeerde been. Ik werd er helemaal ingezogen. Psychologisch gezien, is dit een ijzersterk verhaal.

Er staan meerdere verhaallijnen in dit boek. Je volgt Sadie, maar ook Camille, een vrouw die nergens voor terugdeinst en een verleden met de familie lijkt te hebben. En dan is er nog Muis. Een jong, naïef meisje, die wordt mishandeld door haar stiefmoeder.

Het plot is echt heel erg goed. Ik heb er van genoten. Heb ook enorm geschrokken gereageerd over het lot van cavia Bert. Weer zoiets wat heel erg dichtbij kwam. Daarom zitten er toch ook horror elementen in dit verhaal.

Het leest vlot, de hoofdstukken zijn van verschillende lengtes. Het hangt af van de verhaallijn, die aan de beurt is.

De cover vind ik alleen niet zo mooi, niet zo bijzonder. In de winkel zou ik het boek niet oppakken. Maar ik snap de achterliggende gedachte wel, waarom ze daarvoor hebben gekozen.

De schrijfstijl is echt heerlijk, je vergeet alles om je heen. Niet weg te leggen dit boek. Het is toch een dikke pil, maar zo voelt het helemaal niet. Het is een echte pageturner. Het krijgt van mij dan ook 5*****.

Advertentie