Holly Webb- Frost

Dit Engelstalige verhaal,voelt aan als een sprookje. Het heeft de sfeer van een Dickensachtige wereld, alleen is het hier een vos, die de show steelt. Frost komt op een dag in het leven van een jong meisje Cassie. Ze voert hem stiekem en helpt hem zo, om te overleven. Ze worden steeds hechter. Op een avond besluit Cassie om de vos te volgen en komt ze in een andere tijd terecht. Een tijd van markten op een bevroren rivier in Engeland. Daar maakt ze een spannend avontuur mee. Ze wil wel weer naar huis, als ze thuis komt, komt ze tot de ontdekking, dat het net iets anders in elkaar zit , dan ze denkt. Of toch niet?

Het is een magisch mooi verhaal, met op de achtergrond een besneeuwde setting, een stille witte wereld, vol met ijs en sneeuw, maar je wordt er toch heel warm van, vanbinnen.

Wat er echt aan de hand is, daar moet jezelf achterkomen!

De illustraties, maken het boek helemaal af. Ik vond ze echt heel mooi. Een sterk verhaal over een bijzondere vriendschap, met een vleugje magie. Een echte aanrader, voor iedereen, die van deze sfeer houdt. Het is echt een boek om te lezen in de winter of herfst. Deze krijgt van mij 4,5 sterren!