Wendy Gillissen – De zoektocht naar Tzanata ( boek 2 van De vloek van de Taihera).

In dit boek, gaat het verhaal weer verder. Er zijn omgeveer 7 jaren verstreken van voorspoed, geluk, liefde en familie. Maar nu wordt alles weer door elkaar geschudt en overhoop gegooid. Je volgt Rom en zijn familie, vrienden en bondgenoten weer. Voor Rom is het wederom een spirituele reis, die hij ten einde moet zien te brengen, vóórdat de duisternis, zich over zijn wereld stort. Deze queeste brengt hem op het pad van een verdwenen volk. Hij maakt meer kapot dan hij lief is. Het verhaal is weer krachtig, zit vol met actie, strijd en originele vormen van magie. De magie voelt aan als een soort oerkracht. Rom krijgt gelukkig hulp van zijn vrienden. Je kent ze nog uit het eerste boek. Maar om de duisternis, die over de wereld dreigt te vallen, te verslaan, moet hij ook korte metten maken met de duisternis in zichzelf.

Rom zijn kracht heeft veel te maken met spiritualiteit, er zijn veel scenes, waarin hij nadenkt, in een meditatieve staat verkeerd of droomt.

De meeste dromen zijn nachtmerries, ze proberen hem ook vaak iets te vertellen.

In dit boek is zijn zoon al geboren en dit jongetje is ook erg bijzonder. Maar er is nog een bijzondere jongen, een met een harp, die de mensen kan betoveren met zijn harpspelen. Deze twee jongens, vond ik heel interessant om te leren kennen en volgen.

Veel monoloog, tussen de personages. En er zijn behoorlijk veel personages. Hierdoor zullen er zijn die je meer aanspreken dan de ander. Je kiest een kant en trekt naar bepaalde personages toe.

Het verhaal is best ingewikkeld, veel informatie, dus hou je hoofd er goed bij! Het leest behoorlijk intensief. Toch is het heel goed geschreven en moet je doorlezen. Het is geen boek dat je zomaar even uitleest. Er gebeuren zoveel dingen….. en alles is van waarde voor het verhaal. Ik zei het de vorige keer al.. en zeg het nu weer: waarom heeft deze auteur geen grote uitgever?

Maetis is een van mijn favoriete personages, ze is een echte powervrouw. Niet alleen stoer, maar heeft ook veel begrip voor anderen. Ook Yldich vind ik erg leuk, hij is heel erg wijs en ik zie hem een beetje als een soort Gandalf voor me. Hij heeft ook humor, met een knipoog. Dan voel ik me snel thuis bij een personage.

Achterin staat nog een lijst met woorden en de prachtige taal, die je zo nu en dan tegenkomt in het boek. Dat je dingen kunt opzoeken, vind ik altijd een pluspunt voor dit soort intensief lezende verhalen.

De boom op de cover, kreeg ook betekenis in dit verhaal. Dat vind ik altijd gaaf, als dat op zijn plek valt, zo’n cover.

Het einde is erg open. Boek 3 is in de maak en komt eind 2021 uit.

Ik kan er nog uren over doorpraten, maar ik denk dat je beter zelf in deze wereld kunt stappen!

Het boek krijgt van mij 4**** en is een goed vervolg op het eerste boek.

Advertentie