Tais Teng – de donder van tienduizend hoeven

In dit verhaal volg je eerst de jonge(re) Chen. Hij woont in China (omstreeks 1200), dichtbij de Chinese muur. Hij voelt zich veilig door deze hoge beschermende muur. Maar er is toch een gevaar dat op de loer ligt…..Een generaal, boven op een heuvel, in een groot kasteel die graag jonge soldaten laat ronselen. Hij is een echte tiran. Zijn broer heet: zes stieren en trapt in de val. Chen vreest dat hij zijn broer nooit meer terug zal zien. Niemand komt ooit nog terug uit de greep van de generaal.

Chen groeit verder op en weet weinig meer af van hoe het verhaal van zijn broer nu echt in elkaar zat. Totdat ze slecht nieuws krijgen. Dan wil Chen alleen nog maar wraak en is zijn nieuwsgierigheid naar de machthebber gewekt. Maar dan komt er gevaar uit een andere hoek. De ruiters van een van de meest bekende Khans uit de geschiedenis komen eraan! Ze weten de zwakke plek van de muur te vinden en komen langs om hun land te stelen en hun levens te nemen.

Er zit wel spanning in, maar het is vooral veel geschiedenis en veel dialoog. Veel cultuur en dan gezien door de ogen van Chen. Het komt niet echt op gang. Ik was echt blij, dat de ruiters eindelijk kwamen. Toen werd het wel spannend, máár dat was te laat. Er zit ook een vleugje mysterieuze fantasy in. In de vorm van het personage Lin Fen. Dat maakte me nieuwsgierig. Dus las ik verder……

Het einde is apart, maar wel mooi. Dus ik had allerlei gevoelens tijdens het lezen. Maar vond het niet een van de auteur zijn beste verhalen. Het is duidelijk, dat dit verhaal niet echt mijn ding was. Ik vond het niet echt spannend, maar wel interessant.

Dit verhaal heeft mooie illustraties, die de hele sfeer ten goede komen. Als je geen voorstelling hebt over hoe het eruit zou kunnen zien… dan weet je het dan wel.

Het krijgt van mij een 6, dat zijn 3***.