Sonn Franken- Dossier Europa- verscheurd door geld

Een nieuw avontuur van de journalist Jean -Pierre. Nadat hij allerlei wanpraktijken aan de kaak heeft gesteld in Dossier doel, komt hij op een ander spoor. Hij komt er tijdens een zeiltocht achter, wat de klimaatverandering te weeg kan brengen. Europa heeft veel meer macht dan wij denken. Hij bijt zich vast in het onderzoek, maar het is levensgevaarlijk, voor iedereen, waar hij mee in contact komt. Een verhaal over corruptie, nepnieuws en regeringsleiders die mensen een andere waarheid voorschotelen. Het komt dichterbij dan hem lief is, er vallen aardig wat slachtoffers, want deze mensen gaan over lijken. Een vreemd virus duikt op en teistert de wereld. Het lijkt wel op onze situatie nu. Je gaat hierdoor nadenken over onze eigen regering en over de mensen die de touwtjes in Europa handen hebben. Volg het geld, ik zou het niet durven. Ik ben namelijk bang voor de uitkomst. Ik denk dat we ergens allemaal wel een vonkje wantrouwen hebben zitten. Dit verhaal maakt daar een vlam van! De Organisatie in dit boek, kan zomaar echt bestaan. Je vertrouwen wordt op de proef gesteld.

Bomvol actie, een emotionele rollercoaster en het laat je niet meer los. Het is een pageturner, een gigantisch complot en een aantal dappere zielen, die de waarheid boven tafel proberen te krijgen. En dat allemaal in een super spannende thriller gegoten. En die jas, past echt perfect! Het zit ijzersterk in elkaar, dit complot.

Het is in een woord: Bizar!

Na het lezen moest ik toch een vraag stellen aan de auteur… Heb je dit geschreven tijdens de corona pandemie of ervoor? Hij heeft het dus in 2019 geschreven en het is zo actueel en ‘eng’ echt, dat je dan nog een keer de kriebels krijgt. Want het is echt griezelig van deze tijd.

Op het eerste gezicht lijkt het een informatief boek, door de cover. Maar het is echt een stiksteengoede thriller! Ik wil hem iedereen aanraden. Het is een thriller van letterlijk: deze tijd. Het kan gewoon echt zijn of de waarheid worden.

Je kunt merken dat de auteur veel onderzoek heeft gedaan en weet waar hij over schrijft. Je denkt geen moment, dit kan niet waar zijn! Het voelt 100% echt aan. Dat vind ik ook knap, dat je niet twijfelt aan de geloofwaardigheid.

Dikke 5*****.