Raymond Rombout- De zalige moordenaar

Een soldaat, zonder enige vorm van empathie, een gewetenloze moordenaar. Hij maakt Afrika onveilig en terug in de westerse wereld, krijgt hij slecht nieuws. Hierdoor besluit hij het roer om te gooien en een stempel te drukken op de samenleving. Gruwelijke moorden zijn het gevolg.

Het is behoorlijk racistisch en vrouwonvriendelijk af en toe. Deze man is ziek.

Het personage wat mij het meest aansprak was Mark. Er wordt veel onderzoek gedaan, mensen ondervraagd. Deze stukken zijn niet bijster origineel. Het stuk van de moordenaar vond ik personlijk het beste. Daar zit alles in, wat ik in een spannend boek zoek. Zijn deel is in het begin van het boek. Daarna, krijg je rechercheurs en andere personages, het is echt per personage opgedeeld. Voor mijn gevoel is hierdoor de spanning echt aan het weg sijpelen. De vaart gaat erook uit. De meeste spanning zit in het gedeelte van de moordenaar. Hierdoor had ik wat moeite om het boek uit te lezen. Maar je wilt toch weten hoe de vork in de steel zit, dus lees je verder. Als je van misdaadthrillers houdt met de ingrediënten : moordenaar, slachtoffers, onderzoekers en rechercheurs is dit boek zeker iets voor jou. Voor mij was het iets te standaard deze thriller. De suspense zit wederom voornamelijk in het stuk van de moordenaar.

Er staan soms ook franstalige zinnen in. Geen vertaling. En opmaken uit de context lukt niet echt. Niet iedereen spreekt Frans, dus een woordenlijst of vertaling was fijn geweest. Ik wil altijd weten wat de personages zeggen! Het Vlaams is af en toe ook even een zoektocht op google waard.

Het einde is bevredigend. Een plottwist, die ik niet zag aankomen. Tegen het einde komt er weer veel vaart in. Maar het is geen boek dat je snel uitleest. Ik had veel meer willen lezen over de moordenaar, hij was zo interessant.

De titel klinkt een beetje vreemd, maar na het lezen is het helemaal duidelijk. Deze titel is goed gekozen!

Helaas was het geen boek voor mij. Ik kan het geen voldoende geven. Het cijfer iseen 5. Dat zijn 2,5 sterren.