Marieke Nijkamp- zelfs als we zwijgen

Je duikt in een spel met 5 vrienden. Ze doen aan rollenspellen en lossen een moord op in een zelfverzonnen wereld. Ze zitten in een huis in the middle of nowhere, maar doen alsof het een kasteel is. Ze hebben allemaal geheimen en het het is een divers gezelschap. Ze zijn allemaal anders. Ze moeten samenwerken, nog 1x om het spel tot een goed einde te brengen. In het echte leven hebben ze allemaal hun problemen en de vrienden botsen steeds vaker. Het voelt vanaf het begin al niet gemoedelijk. Niemand lijkt veilig te zijn in dit spel.

Ik keek heel erg uit, maar het nieuwe boek van Marieke. Maar ben absoluut niet tevreden over dit verhaal. Het valt heel erg tegen.

Het komt maar niet op gang, is totaal niet spannend en heel erg verwarrend. De auteur had er nooit vanuit mogen gaan, dat elke lezer alles maar klakkeloos begrijpt. Ik moest zeer regelmatig thermen opzoeken op Google. Cis(man of vrouw), nog nooit van gehoord. Ook niet van Non binair. Als ze dat had (en een aantal andere dingen) uitgelegd, was het misschien beter te lezen/ begrijpen. Een non binair persoon is dus iemand die je aanspreekt met hun of hen, in meervoud, terwijl het 1 persoon is. Dat moet je ook maar weten. Weet je dat niet, leest het stuk van dat personage echt heel raar. Het lijken bijna spelfouten. Maar de auteur gaat er vanuit dat de lezer de kennis heeft. Maar als je er niets van begrijpt, ga je Google raadplegen.

Afkorten als VHO en NHO, kon zelfs Google me geen duidelijk antwoord op geven, dus ik heb geen idee, wat ze daar mee bedoelen.

Ook gaan de personages, die ieder hun eigen naam hebben…. ineens de namen gebruiken van hun alter ego in het spel. Toen was de auteur me echt kwijt.

Er komt wel een beetje spanning in, maar te laat, te weinig en het einde is vrij voorspelbaar.

Ik had totaal geen feeling met de personages en het verhaal.

Ik snap de bedoeling achter het verhaal. De auteur wil over diversiteit schrijven. Maar dit is gewoon te veel. Je kunt ook te veel willen in een verhaal. Ik had moeite om het uit te lezen. En kon het totaal niet in me opnemen. Kortom, absoluut geen boek voor mij.

Een woordenlijst met uitleg, zou geen overbodige luxe zijn. Want op sommige vragen heeft zelfs Google geen antwoord.

Haar vorige 2 boeken vond ik geweldig, maar deze dus niet.

Ik kan het ook geen voldoende geven. 2**, meer zit er helaas niet in.