Johan Lubbers- De komeet: Boek 2- Bewakers van het fragment

Als je geboren bent onder de komeet, dan ben je in het bezit van magie. Magie ziet men als een groot gevaar. Thessa bewaakt in haar dorp, in de woestijn, een groot stuk van de komeet. Maar op een dag, komt ze erachter dat ze zelf ook magie heeft, hoe kan dat? Hoe is dat mogelijk? Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Haar verhaallijn spreekt mij erg aan. Ze is een buitenbeentje, maar heeft veel doorzettingsvermogen. Ze staat er helemaal alleen voor, om te overleven. Thessa gaat op zoek naar haar vader, in een wereld die middeleeuws, soms zelfs Romeins aanvoelt.

Je volgt meerdere verhaallijnen in dit boek. Myrthe is een meisje, die erg aan get worstelen is met haar verleden en haar magie. Ze komt tot de conclusie dat ze geen magie meer wil gebruiken. Ze is op een zoektocht naar zichzelf en een plek waar ze thuishoort.

Thoran werkt nu voor de koning en gebruikt zijn magie voor zijn werk. Maar er gebeurt vanalles, om hem heen. Het kwaad loert op hem en de ménsen die hij lief heeft. Toch krijgt hij ook iets waar hij naar heeft verlangt. Hij verdient het ook!

Oswald moet als inquisiteur nog steeds zijn werk doen. Hij komt op het spoor van een magiër, die zijn krachten niet goed lijkt te gebruiken als dokter. Er lijkt iets goed mis te zijn. Hij komt in contact met zijn zoon en wil alles op alles zetten, om hem te redden.

Dan zijn er nog Walter en Christine. En Olivier, waar ik een hekel aan kreeg. Je bent voor of tegen magie. Er zijn personages, die proberen een tussenweg te vinden, maar dat is behoorlijk moeilijk.

Sommige verhaallijnen komen op een gegeven moment samen. De een eerder, dan de ander.

Het einde is afgesloten, maar door de epiloog weer wijdopen gezet. Er komt zeker nog meer aan. Dit verhaal is nog niet ten einde.

De cover is mooi en helemaal duidelijk, als je het boek dichtslaat.

De schrijfstijl is vlot en leest goed weg. Het verhaal komt stapje voor stapje op gang en eindigt met heel veel spanning. De spanning is echt om te snijden en het einde komt toch nog als een verrassing, hierdoor wil je eigenlijk meteen door met boek 3. Het boek krijgt van mij een 8. Dat zijn 4 sterren!****

Advertentie