Ineke Breukel- Duivelsbijbel

Ras schrijft boeken, maar is ook een echte speurneus. Hij komt in dit boek op het spoor, van een wel heel erg, griezelige groep mensen. Mijn haren gingen er meteen van overeind staan. Er gingen alarmbellen af. Er klopte iets niet. Ras wil naar Amsterdam rijden, om een aantal oude vrienden te bezoeken. Hij vertrekt met een oud wrak vanuit Denemarken en vlakbij de Nederlandse grens krijgt hij autopech. Hij wordt geholpen door een op het eerste gezicht, heel erg vrije groep jongeren. Maar naarmate hij tijd met ze doorbrengt, komt hij erachter, dat er iets goed mis is, met deze mensen. Hij is dan ook opgelucht, als zijn vaartuig weer heel is. Hij kan naar Nederland! Maar hij wil een van de jonge vrouwen helpen, hiermee gaat zijn geplande vakantie niet door. Deze vrouw, is ze wel te vertrouwen? Het besluit om haar te helpen komt hem duur te staan. Hij komt in een griezelige wereld terecht, met sekte-achtige praktijken. Hij moet onder de radar blijven en komt dan toch in Amsterdam terecht. Samen met zijn oude maten komt hij in een duistere wereld terecht van criminaliteit en mensen die totaal zijn doorgeslagen. Je leert ook meer over Ras zijn verleden in dit verhaal (Wat hem en zijn vrienden heeft getekend voor het leven). Het is een emotionele reis voor Ras.

Het feit dat het gedeeltelijk afspeelt in Amsterdam, maakt het verhaal beter, omdat je het gevoel hebt dat het dichterbij komt. Het is een thriller met veel horroraspecten, waar ik van hou. Toch vind ik Ras af en toe echt te goedgelovig. Hij zou beter moeten weten ondertussen. Ras is ook iemand, die het gevaar bewust op zoekt. Ik hou van dat soort personages, zelf was ik allang omgekeerd. Lol.

Het is vlot geschreven, de spanning bouwt op, tot een denderend einde.

En er zit ook een hondje in, dat je hart stiekem gaat stelen. En ja, de duivelsbijbel zit er ook in. Gruwelijk griezelig boek. Zorgt voor veel ellende!

De onderwerpen in dit boek, zijn soms emotioneel beladen. Het voelt erg oneerlijk aan en het liefste wil je de dame ook helpen. Dus je begrijpt waarom Ras, het doet. Maar ikzelf had eieren voor mijn geld gekozen op een moment. Al denk ik, dat Ras zijn lot ook niet had kúnnen voorkomen. Het zet je iniedergeval goed aan het denken. Watmals hij dit had gedaan? Wat als hij dat niet had gedaan? De keuzes die hij maakt, zetten je echt aan het denken. Je kunt het ermee eens zijn, of niet. Het is fijn om zo, in een verhaal te zitten.

Dit is het tweede boek dat ik lees met Rasmus Rasmussen in de hoofdrol. Er zijn er ondertussen al 3. Deze is me heel erg goed bevallen en krijgt van mij 4,5 sterren. Wat een spannend verhaal.