Theo Barkel- Het chagrijnige Slagzwaard: De wraak van Nairghan

Nairghan, de magiër is ontsnapt uit de gevangenis en hij wil wraak nemen. Hierdoor moet Hiram, (de drager van het chagrijnige zwaard) op pad met de woudheks en Miurghan, om te voorkomen dat het uit de hand loopt en het land zich in duisternis stort. Kan het reisgezelschap Nairghan op tijd stoppen?

Het chagrijnige zwaard is op zoek naar familie leden. Als ze nog niet zijn omgesmolten ondertussen. Het zwaard is gesmeed in spraakwater en praat je de oren van je kop af. Hij geeft commentaar als je er niet op zit te wachten, flirt en denkt dat hij de hele wereld aan kan. Hij kan best irritant zijn, voor zijn medereizigers. Je hebt soms echt medelijden met die personages! Als het zwaard, zijn hele familie zo is, wil je ze liever niet kennen. Toch zorgt het zwaard echt voor heel veel droge humor. Ik heb echt in een deuk gelegen af en toe. Hij komt zo zelfverzekerd over, maar zegt soms echt maffe dingen. Zijn persoonlijkheid is de leukste van het verhaal.

Natuurlijk zit er naast de fantasy en de humor, ook horror in. Het zwaard is dol op bloedvergieten. Maar toch is het verhaal ook luchtig. Het heeft eigenlijk van alles wat.

Het is fantasy met een knipoog, maar heeft ook een goed spannend verhaal. Er komen oude vijanden en vrienden voorbij, maar ook een aantal nieuwe. Je volgt een aantal verhaallijnen. Ze hebben met elkaar te maken, ook al is dat in het begin misschien niet zo duidelijk. Ik was wel soms even de draad kwijt bij een verhaallijn, maar kreeg wel steeds antwoorden.

Oorlog, gevechten, familieproblemen, reizen, magie, dat zit er ook allemaal in.

De combinatie van alles, maakt het wederom een spannend verhaal en eerlijk is eerlijk: het is niet zo’n lord of the rings achtig verhaal. Want dat soort verhalen gaan snel op elkaar lijken. Ze lijken allemaal hetzelfde pad te volgen en dat ben je als fantasy lezer echt wel eens zat. Originaliteit wint het altijd! De auteur heeft hiermee een origineel fantasyverhaal geschreven. Ik ben altijd blij als een verhaal origineel is.

En ja, het feit dat er veel humor in zit, is ook echt een verademing. Humor is heerlijk. Soms vraag ik me af, of het zwaard dat van de auteur heeft meegekregen, die humor!

Erg leuk feit is, dat er een qoute van mij in het boek staat, over boek 1.

Het leest vlot en krijgt 4****, van mij.