Cassandra Clare & Joshua Lewis- The shadowhunter’s codex

Dit Engelstalige boek is het boek dat een shadowhunter krijgt om alles te leren over hun wereld. Er staat echt van alles in. Van wapens tot geschiedenislessen. Alles over demonen, verschillende soorten wezens en vol met tips en weetjes.

Het leukste is het commentaar van Clary, Jace en Simon. Herkenbaar aan hun verschillende handschriften. Ook Magnus moet zijn mening nog even verkondigen. De bekende personages steken de draak met elkaar of met de codex. Het is enorm grappig. Elk deel eindigt met een soort overhoring, waar ook hilarische antwoorden op komen. De illustraties zijn echt heel erg mooi. Maar de stof en de informatie doen aan als een lesboek en het leest daarom niet echt vlot. Veel dingen weet je dan ook al, net als de personages. Dan wil je bijna zelf erbij schrijven : ja echt codex? Duh.

Clary tekent ook hier en daar wat en dat maakt het wel een stuk leuker. Maar het is niet echt een lekker leesboek, wel een hebbeding voor de fans, die van de humor tussen de personages houden. Het is echt comedy af en toe.

Ik geef het 3***.