Sophie Jordan- Firelight, deel 1: ziel van vuur

Jacinda is een Draki, ze gaat door het leven als een mensen meisje, maar kan in een draak veranderen. Ze is een bijzondere soort en zeldzaam. Haar kolonie heeft haar leven al voor haar uitgestippeld. Op een dag komt ze in de problemen als een groep jagers haar vindt. Ze ontmoet een bijzondere jongen, in haar Draki gedaante. Haar moeder besluit, dat ze weg moeten uit de kolonie en ergens anders een nieuw leven opbouwen. Ze wil dat Jacinda een normaal leven gaat krijgen. Maar dat lijkt onmogelijk, als de draak binnen in je steeds naar buiten wil komen. Op haar nieuwe school gaat er van alles mis, haar zusje doet het wel goed. Als ze verliefd wordt op een jongen uit een foute familie, moet ze kiezen….. Blijven of vluchten? Liegen of de waarheid vertellen?

Het is een spannend verhaal, waarin de personages elk moment ontdekt kunnen worden. Het voelt als een tikkende tijdbom met heel veel emoties. Je wordt heen en weer geslingerd. Het raakt je echt, dat gevoel van je ergens niet thuis voelen en vechten voor je vrijheid. Elkaar beschermen, achter elkaar staan en een vuist maken tegen de overheersers of de jagers.

De trilogie staat al een tijdje in de kast, omeen paar redenen…. Ik vind het formaat apart en dacht dat leest vast niet lekker. Maar het leest heerlijk. De andere reden is dat ik, zoveel draken boeken ken, dat ik het gevoel had ‘uitgedraakt’ te zijn. Maar dat is dus niet waar, ik vond het origineel en spannend.

De schrijfstijl is vlot en fris. Je vliegt er doorheen. Ik heef het 4****.