Shirley-Ann van Wingerden- Zwart bloed: familiegeheimen

Anne haar leven lijkt een stuk rustiger, zo zonder de man uit haar levensechte nachtmerrie. Hij houdt zich gedeist, totdat zij hem om hulp vraagt. Ze denkt dat hij lang kan wachten, ze kan deze gruwelijke demonische man missen als kiespijn. Maar diep van binnen, verlangt ze ook nog steeds naar hem.

Anne verdwijnt van de radar, zonder dat iemand weet waar ze is. Ze moet haar familie beschermen, maar voert ook een strijd tegen haar demonenbloed. Diego, haar nichtje en de anderen vrezen voor haar leven. Hoe kunnen ze Anne vinden en beschermen tegen haarzelf en de demonen die op haar loeren? En hoe zorgen ze ervoor, dat er geen slachtoffers vallen?

Er zitten demonen in, maar ook zeer bloeddorstige vampiers. Er komt ook een engel in het verhaal voor.

Je moet je gedachten goed bij het verhaal houden . Er gebeuren heel veel dingen. Maar ook zijn er heel veel personages. Soms was ik daardoor even de weg kwijt, want wie is wie ook weer? Hoe klein hun rol ook is, het is toch een personage die van belang is, voor het verhaal.

Er wordt ook veel duidelijk over een stukje, wat de hele tijd door mijn hoofd bleef spoken: de bevalling en het kind.

Aan sommige personages krijg je een hekel, weer andere personages sluit je in je hart. Voor sommige personages, gaat je gevoel heen en weer. Dat is echt knap gedaan!

De titel is ook echt goed gekozen. Ik heb me lange tijd afgevraagd, waarom de auteur deze titel gekozen heeft. Maar je krijgt antwoord op deze vraag. Heerlijk als dat op zijn plek valt.

Er gebeuren een aantal dingen die je echt niet ziet aankomen. Het is soms best heftig en bloederig, niet bedoeld voor mensen, die gruwelen van bloed en demonen. Het is een boek met ballen. En dan niet een mannelijke hoofdrol, maar een vrouwelijke hoofdrol.

Het einde dendert door. Het is echt een nagelbijter, dit deel van de serie. Maar focust zich ook veel op allerlei gevoelens. Een soort onrust overheerst, tijdens het lezen.

Hetmboek krijgt van mij 4,5 sterren, cijfer: 9.