Gastrecensie van Rebecca Gubbels over Oragayn

Gastrecensie van Rebecca Gubbels

Ninja Paap-Luijten- Oragayn

Een gevluchte puber die voor het leger werkt. Ouders die om hulp vragen. Een boek vol dilemma’s en een zoektocht.

Dit is mijn eerste kennismaking met schrijver en uitgeverij. Tevens is dit het boek wat ik kreeg om te resenseren. Zo leer je nieuwe schrijvers kennen.

Het boek heeft een mooie cover en mooi binnenwerk.

Het verschil in heden en verleden is makkelijk te herkennen aan de manier van lettertype. Doordat het er anders uitziet zie je het verschil zo en is het duidelijk. Alle hoofdstukken hebben kleinere hoofdstukjes om te lezen en dat vind ik fijn omdat ik niet zo hou van lange hoofdstukken.

Er komen ook wezens in het verhaal voor die ik nog niet eerder samen in een verhaal heb gezien. En ik ben blij verrast hoe dat in het verhaal past.

Het verhaal is in het begin niet zo spannend dat je op het puntje van je stoel zit maar dat geeft niet omdat het verhaal wel boeiend is. Het leest daarom ook heerlijk weg met heerlijke reizen die ze maken. Hoe verder het verhaal vordert, wordt het ineens heel spannend. Ook kom je er na een tijd achter wat oragayn betekend en wat ik altijd dacht blijkt niet waar te zijn.

Er is een zin in het verhaal die ik niet snap en ook onlogisch vind klinken. Ik heb het op internet opgezocht maar kom er niet uit. Misschien denk ik ook gewoon veel te moeilijk.

Als je denkt dat je alles gehad hebt krijg je aan het einde van het verhaal te maken met een nieuw wezen.

Je leert door het verhaal heen de personages steeds beter kennen. In heden en verleden.

4****.