Bruce Coville- De vlucht

Gerald is een griffioen, hij is nogal een bangeschijterd, wat totaal niet bij zijn soort past. Het ging al mis bij zijn geboorte, maar daar wil hij niet over praten. Een griffioen hoort moedig en trots te zijn. Hij moet een grote schat bewaken en verborgen blijven voor de mensenwereld. Hij moet een tiende schat te zien bemachtigen voor zijn meest belangrijkste krakdag ooit. Maar hoe moet hij dat doen? Als hij hoort dat zijn vader er ook geen vertrouwen meer in heeft, besluit hij weg te lopen. Naar het mensenrijk! Samen met zijn leraar, (een kabouter) besluit hij om het te doen. In de mensenwereld, voelt deze grote griffioen zich behoorlijk klein en angstig, maar maakt vrienden voor het leven. Hij begint een echte held te worden, als blijkt dat de kabouterwereld dreigt te verdwijnen. Hij wil ze helpen. Wat gebeurt er als er magie in de mensenwereld terecht komt? Kan dat wel goed gaan?

Een prachtig fantasy avontuur, dat boven alles, ook nog eens ontzettend origineel is! Vol met magie, vriendschap en tijdsdruk.

Het leest enorm vlot, korte hoofdstukken. De vormgeving verdient ook een pluim. Er staan illustraties in, dagboek stukken, brieven van magische wezens en soms krijg je een stukje geschiedenisles. Maar wel geschiedenis uit deze magische wereld. Steeds in ander lettertype of in een originele weergave. Dat maakt het boek echt tot een juweeltje en een echte dikke aanrader. Het is een boek dat veel meer aandacht zou moeten krijgen. Het boek is echt te leuk en zit vol met humor…….en is spannend tegelijk. Ik vond dit echt een van de beste boeken, die ik gelezen heb de afgelopen tijd. Het krijgt van mij dan ook 5 sterren.*****

Advertentie