Desiree De Jong- Andradorra

In dit boek volg je een jong meisje. Haar leven is verwoest, als haar oma op een brute wijze om het leven wordt gebracht. Kort daarna, komt ze erachter dat er een heel andere wereld op haar wacht. Het lot van deze wereld lijkt op haar schouders te rusten. Ze weet weinig van haar echte ouders. Maar ook de wereld, waar ze vandaan komt, lijkt heel anders te zijn. Ze staat voor de keuze: gaat ze helpen of niet? Laat ze alles achter? Zij is de uitverkorene. Zij is de enige hoop. De drager van het bloed van de 3 volkeren van Andradorra.

Het is een wereld waar je komt door een magische poort. Veel magie en avontuur wachten er op haar. Ook verkeerd ze constant in gevaar, want er is een duistere heerser naar haar op zoek. Het is een spannend verhaal waarbij je voelt, dat de klok tikt. De sfeer doet een beetje middeleeuws aan.

Er zijn best veel personages, maar de personages met de grootste verhaallijnen, zijn goed te volgen. Toch zijn er personages, die je hart stelen. Vooral een tweetal jonge mannen.

De schrijfstijl is goed, alleen zijn de hoofdstukken erg lang. Je leest niet zomaar even een hoofdstukje, voor het slapen gaan.

Het einde komt dan best abrupt, want je zit helemaal in het verhaal dan. Ik vraag me af hoeveel delen er nog gaan komen. Het verhaal is nog lang niet af, in mijn ogen begint het in dit deel pas. Het voelt aan als het intro, tot een groot episch verhaal over goed tegen kwaad. Het haat naarniets groots toe. Wat dat is? Ik hoop dat we daar niet lang op hoeven te wachten. Het is een gigantisch open einde. Dit begin, van (hopelijk)een epos krijgt van mij 4****.