The zombie handbook

Een boek vol met informatie over zombies. Op een van de eerste pagina’s, komt er een griezelige hand, uit het boek naar voren, alsof het je wil grijpen.

Het Engelstalige boek is onderverdeeld in diverse hoofdstukken, met de nodige, soms best wel, gruwelijke foto’s.

Als eerste legt men uit, wat een zombie nu eigenlijk is. En het hoeft niet perse zo’n walking dead zombie te zijn! Er zijn verschillen! Hoe zien zombies eruit…… Waar komen ze vandaan en hoe herken je ze? Hoe ontwijk je ze en wat moet je doen, als ze je aanvallen?

Voodoozombies, daar gaat dit boek echt, heel diep op in. Dit fenomeen was nieuw voor mij. Ook bestaan er in sommige culturen en geloven zombies. Ik keek er van op dat er een stuk over mummies gaat. Maar in sommige verhalen, komen ze ook tot leven. Dus het is wel degelijk, een soort zombie.

De golem, is ook een hoofdstuk aan gewijd. In het Caribische gebied hebben ze ook een soort zombie.

Zombiemeesters en bezweerders, daar besteden ze ook veel aandacht aan. Er staan een aantal bekende tussen, maar ook onbekende.

Zombielegers. Een verhaal over Ierland en nog zoveel meer…..

Sommige stukken zijn wat moeilijker te lezen, vanwege het lettertype. Soms is dat nogal klein of onduidelijk. Dat is wel jammer. Er komt veel informatie op je af, maar de meeste dingen, zijn al bekend, als je van zombies houdt!

Het is gedetailleerd, maar toch erg snel uit. Het gaat op een moment meer over voodoo en duistere magie, dan over zombies. Maar het is evengoed een vermakelijk boekje. Het krijgt van mij 3,5 sterren.