Peter J.L.M. Bernink- De weldoener

In Zutphen sterven 4 mensen, na relatief simpele operaties. De inspectie doet er weinig mee. Maar hierdoor heeft het ziekenhuis wel een slechte naam. Het ziekenhuis staat op de rand van een faillissement. Patiënten blijven weg. Maar dan komt er een weldoener, die het ziekenhuis wil gaan redden. Het is een man met heel veel geld en hij woont in een kasteel. Maar het leven van de weldoener, staat ook op instorten. Hoe moet hij zich uit deze situatie redden? Er vallen gewonden en zelfs doden, om het ziekenhuis te kunnen redden. Een vreemde louche partij wil het ziekenhuis kopen. Als er een aanslag wordt gepleegd op de dochter van 1 van de artsen, zijn ze bang dat er iets heel groots en afschuwelijks aan de gang is. Kunnen ze deze duistere zaak stoppen?

In dit boek gaat Koch de zaak onderzoeken. Je kent hem misschien nog uit andere boeken. Maar het is prima los te lezen. Je hebt niet het gevoel, dat je iets hebt gemist. Een nieuwe zaak, een nieuw avontuur. Hij komt ook een paar oude bekenden tegen.

Het leest vlot. Je kunt merken dat de auteur veel weet over de medische wereld. De medische wereld is achter gesloten deuren heel anders, dan je denkt. Het draait echt om geld. Maar dan heb je wel een goede naam nodig. En in dit verhaal zie je hoe geld, het wint van de echte zorg. Best heftig en tijdens het lezen, vrees je, dat het dichtbij de waarheid zit. Dus het is een boek om over na te denken.

Het is spannend en het plot is goed. Toch zag ik het wel aankomen, dat is jammer. Maar er zit zoveel spanning in en redenen om bij je onder de huid te kruipen, dat je dat helemaal niet erg zult vinden. De schrijfstijl weet je vast te houden.

Dit boek krijgt van mij 4****.