Mark Groenen- Edine

Dit boek draait om Edine. Ze is samen met haar vriend op reis, ze doen een cruise. Na een ( voor hem) nogal beschonken avond, is ze spoorloos verdwenen. Haar vriend doet er alles aan om haar terug te vinden? Waar kan ze zijn? Ze zijn niet aan land gegaan, dus ze moet ergens op het schip zijn. Hij ontmoet allerlei mensen en ze proberen hem te helpen. Hij heeft het idee dat iedereen hem tegenwerkt. Waar is zijn Edine? Ze zijn onafscheidelijk, hij kan niet zonder haar! Wat is er mis op dit cruiseschip?

Door terug te denken, kom je er achter wat er aan de hand is. Mij was dit al vrij snel duidelijk en ik had dus een goed gevoel. Toch is de hele setting zo mysterieus, dat je blijft doorlezen. Je moet verder lezen, de schrijfstijl is zo goed! De sfeer deed me een beetje denken aan de film Inception. Werkelijkheid loopt over in fantasie en andersom. Als lezer, vraag je je af of het nu echt gebeurt of dat je in een droomwereld terecht bent gekomen. Knap gedaan.

Het leest vlot. Let wel goed op de tijdlijn! Deze is heel belangrijk. Het einde is goed en afsluitend. Ook al zag ik zoiets al aankomen, het is echt een mooi verhaal. Wat is de werkelijkheid? Weet jij het nog, als je dit gaat lezen? Dat zet je echt aan het denken en daar hou ik van!

De betekenis van de octopus op de cover, heeft mij lang bezig gehouden, maar je krijgt er antwoord op.

Het is ook niet echt in een genre hokje te stoppen. Ik noem het een psychologische thriller met fantasy aspecten. Het is daar een mix van. Het is niet alleen fantasy of alleen een thriller. Het is allebei! Een om niet te vergeten!

Het krijgt van mij 4****.