John Bellairs- The house with a clock in its walls

Lewis zijn ouders zijn overleden en hjj moet bij zijn oom gaan wonen. Zijn oom woont in een vreemd huis, waar sommige dingen een eigen leven lijken te krijgen. Dingen die onmogelijk levend kunnen zijn. Er leeft een klok tussen de muren. Een klok die nooit stopt met tikken. Hij denkt dat zijn oom en zijn buurvrouw mrs Zimmerman gewoon een beetje vreemd zijn….Maar het zijn tovenaars! Lewis wordt steeds nieuwsgieriger naar magie en besluit zelf te proberen, of hij het ook in zich heeft. Hij maakt gebruik van Necromancie en wou vanaf het moment, dat er een onbekende opstaopstaathaar graf, dat hij het nooit gedaan had. Een gestoorde tovenaar heeft letterlijk een tikkende tijdbom gecreëerd, die de wereld en alle mensen kan verwoesten. En die tijdbom, zit in de muren van het huis! Hoe moeten ze dit lot voorkomen? De klok tikt onverwoestbaar door.

Het engels is goed te lezen, lettertype is heerlijk. De illustraties vind ik erg mooi en bij de hele sfeer passen.

Na het zien van de netflix film, moest ik het boek hebben! De film kun je gerust gaan kijken. Het is een gave film, maar op sommige punten totaal anders dan het boek. En dat maakte het lezen eigenlijk veel leuker, want het is echt anders! In de film gaan bepaalde zaken heel anders. Of zijn er scènes bij bedacht. De pompoenen zitten bijvoorbeeld helemaal niet in het boek. Maar ook de manier waarop Lewis indruk wil maken op Darby, verschilt nogal. Ja het stuk op het kerkhof is hetzelfde. Maar het plot is anders en het boek richt zich op andere zaken. Wel zijn de personages echt helemaal die uit het boek, als je de film kijkt, dat klopt gewoon. Nu vergelijk ik niet vaak een boek met de film. Maar in mijn ogen, zijn dit bijna 2 andere verhalen. En dat maakte het lezen echt een feestje. Ik vind de film en het boek namelijk net zo leuk!

Het is ongelofelijk origineel en echt super leuk om te lezen. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren. Dat onverwachte stukje, is ontzettend gaaf.

Ik geef het boek 5*****.