Nico Voskamp- Een put vol griezels

Dit is anders dan de voorkant lijkt te vermoeden: een bundel met horrorverhalen. Een put vol griezels is er daar 1 van (De put). Een put waar je nachtmerries aan over houdt, als je de ontmoeting overleeft. Er staan 8 verhalen in. Kort, maar krachtige verhalen. Soms horror, soms een beetje sf en vaak ronduit griezelig.

Thema’s zijn: de juiste keuze maken, nieuwsgierigheid en proberen te overleven. De personages hebben niet allemaal een happy end. Dat maakt het ook anders en stiekem erg gaaf.

Andere titels zijn:

Het autokerkhof ( heeft een Christine sfeertje, van Stephen king).

De inbreker ( die gaat erg de mist in).

De droom ( sommige dromen, komen echt uit).

De pianostemmer ( onderteken zijn overeenkomst niet).

De winkeldief ( die krijgt zijn verdiende loon).

Het feestje ( een feestje dat terugbijt).

Ome sompie ( dit is mijn favoriet. Het geeft een hele goede reden, waarom ik niemand thuis opgebaard wil hebben. Zeker het idee, van een open kist, vreemde geluiden en dat jij dan in datzelfde huis moet slapen. Jakkes! Ik heb bij deze mijn nagels afgbeten. Griezelig echt)……..

Een enkele illustratie geeft het verhaal meer diepte. Weinig illustraties, dat hadden er meer mogen zijn!

Het is geschreven in een stijl, die je niet meer loslaat. Even heerlijk griezelen, met deze kort, maar zeer krachtige horrorverhalen. Ik vind het echt een leuke ontdekking. Het is al een wat ouder boek, maar kom je hem tegen, KOOP het dan!

4****.