Louis Blommestein- Gedraag je

In dit boek krijg je een kijkje in het leven, van een jager en zijn slachtoffers. Hij houdt zijn prooi goed in de gaten. Hij jaagt op vrouwen en wil ze domineren. Hij verkracht vrouwen, in hun eigen veilige huis. De slachtoffers kunnen hem niet identificeren of durven geen aangifte te doen. 1 van zijn slachtoffers, kan hij niet loslaten. Als zij besluit om de politie te helpen, hem proberen op te pakken, wordt er een vreselijke haat in hem aangewakkerd. Er ontwaakt een nog erger monster in hem, dan hij al was.

Het is een nagelbijtend, spannend verhaal. Soms wil je echt ingrijpen. Er zijn meerdere verdachten, maar wie heeft het echt gedaan? Ik zat een lange tijd, niet op het goede spoor. Heerlijk, om het niet meteen te weten.

Het is een verhaal over: je veilig voelen. Want in je eigen huis, zou je veilig moeten zijn. Maar dat is bij deze serieverkrachter dus niet zo. Het geeft je de kriebels en je doet de deuren en ramen goed op slot avonds, na het lezen van dit boek.

Ik heb wel vaker een boek met dit thema gelezen. Maar dit is een debuut. En echt, een hele goede! Het voelt allemaal heel echt aan. De angst en vernedering, voel je als lezer ook. Je voelt je hulpeloos, als lezer.

Het lettertype is wel groot. Maar daar wen je snel aan. Het leest vlot en je vliegt er doorheen, ondanks dat het onderwerp best beladen is. Zeker als je dit als vrouw leest. Elke vrouw heeft er misschien andere gevoelens bij, maar het kan ook erg dichtbij komen. Het is een emotionele achtbaan. Je gaat door veel emoties heen!

De cover geeft je niet echt het gevoel, van een thriller. Maar de cover past na het lezen wel bij het boek. Dus never judge a book by its cover, is zeker bij deze van pas. Je zou bijna denken dat het een roman of new adult is. Maar het is echt een heel goed en spannend debuut. De titel is echt perfect.

Ik kijk uit naar meer boeken van deze auteur. Dit debuut krijgt van mij 4,5 sterren. Een dikke 9 dus!