Christopher Dell- Monsters- een bizar bestiarium

Dit is een soort koffietafel boek met een prachtige opvallende cover. Als je het boek doorbladert kom je allerlei monsters tegen. Veel schilderijen en tekeningen zijn er gebruikt. Ik vind lang niet alles mooi. Veel vind ik echt afschuwelijk. Er staat niet zo heel veel uitleg bij de tekeningen en plaatjes. Wel heel veel illustraties. Als er informatie bij staat, is het vrij droge stof.

Thema’s zijn: Goden en monsters. Duivels en demonen. Magische monsters. Draken en vliegende monsters. Watermonsters. Transformaties en hybriden. Geesten en spoken. Folkloristische monsters. Hóe je monsters kunt bevechten. Aan de rand van de wereld.

Het is mijn boek niet en dat vind ik erg jammer, maar de vormgeving aan de binnenkant vind ik gewoon niet mooi. De buitenkant is prachtog. Voelt aan als een slangenhuid. Maar de inhoud valt tegen, door de illustraties, die ik niet mooi vind.

Het beetje tekst dat er dan in staat, kan mij niet echt bekoren of iets nieuws vertellen. Hetmkrijgt van mij dan ookmmaar 2,5 sterren.