Dave Lowe- Hamster omnibus: Meesterbrein en astronaut

In dit grappige boek, krijg je twee verhalen voorgeschoteld van een aparte, humorvolle hamster.

Het eerste boek heet: Mijn hamster is een meesterbrein. Benjamin Brinks krijgt een hamster. Hij heeft er niet veel nee, totdat Stinkie ( zo noemt hij hem) ineens begint te praten. Deze hamster is slim en kan heel goed rekenen. Komt dat even goed uit! Want Benjamin kan dat absoluut niet. Dus Stinkie moet hem helpen een beter cijfer te kijrgen voor rekenen. Stinkie heeft een eigen wil en denkt heel anders dan mensen. Dit zorgt voor hilarische momenten. Maar ook voor levensgevaar!

Enorm leuk verhaal, met leuke illustraties, vlot geschreven. Grote letters. Dus voor te lezen of zelf zelf lezen.

Het tweede boek heet: Mijn hamster is een astronaut. Benjamin heeft en geweldig idee, voor een schoolproject. Hij gaat een raket bouwen en Stinkie, gaat de raket bemannen. Stinkie heeft er weinig zin in. Maar voor zijn eigen veiligheid, bedenkt hij een plan om een veilige raket te maken. Anders overleeft hij het zeker niet. Benjamin is niet zo slim. Kunnen ze het project winnen? Of gaat er iemand anders met de eer aan de haal? Stinkie gaat ver dit keer: Sabotage!

Ook weer een heel leuk deel, waarin de hamster eigenlijk alle touwtjes in handen heeft. Maar op het moment van lanceren toch eigenlijk niet wil. Gaat hj dit wel overleven?

Wederom veel droge humor, er gebeuren gekke dingen. Ookmz8jn de illustraties weer super leuk.

Leest supervlot, voor je het weet, ben je er doorheen. Wat zijn ze leuk deze verhalen!

Ze krijgen van mij allebei 4****.