N.D. Wilson- Honderd deurtjes

Henry zijn ouders worden ontvoerd, dus moet hij bij familie gaan wonen. Zijn oom tante en drie nichtjes wonen in een oude boerderij. Een boerderij die vele geheimen verbergt. Er is een kamer, die niet geopend kan worden. Het lijkt wel alsof hij van binnen is afgesloten…. Maar ook hoort hij vreemde geluiden achter zijn muur vandaan komen. Er zit iets in de muur dat eruit wil… Het blijken heel veel deurtjes te zijn. Elk deurtje is klein, maar gaat wel naar een andere wereld of werkelijkheid. Hij kan er met geen mogelijkheid doorheen, ze zijn te klein. Het zijn 99 deurtjes. Het zijn toverkastjes, maar een aantal geven hem een heel specht gevoel. Je kunt er doorheen kijken of voelen wat er aan de andere kant is. Ook vindt hij er post. Dat niet elk deurtje goed is, komt hij al snel achter. Hij wou dat hij ze nooit had geopend!

Een ontzettend leuk en origineel verhaal. Dat honderdste deurtje, daar kom je natuurlijk ook achter. Het is spannend, mysterieus en heeft de nodige humor. Het leest enorm vlot.

Leuke aanvulling zijn de kaartjes met legenda, van de kastjes. En Henry heeft er echt 99 in zijn muur zitten.

De werelden zijn totaal verschillend. Sommige zijn erg duister, andere zijn juist heel mooi. Echt bijzonder hoe de auteur deze werelden tot leven heeft kunnen brengen. Hij heeft geen hele hoofdstukken nodig, om dat te beschrijven. Je weet meteen hoe het eruit ziet en hoe het voelt.

Het is een eerste deel in de serie van 3. Maar het heeft wel een afsluitend einde. Dus veilig te lezen, zonder dat je de rest hebt. Want deze zijn niet vertaald denk ik.

Het is fantasy met een vleugje horror. Ik vond het een geweldig boek. Werd er goed door verrast. Ik had het al een tijdje in de kast staan, maar ben blij dat ik hem opgepakt heb. 5 *****.