E.Lockhart- Wij leugenaars

In dit boek volg je de Sinclairs. Het is een rijke familie, ze hebben hun eigen eiland. In de zomermaanden, zijn ze daar steevast te vinden. Elke dochter van de oude Sinclair, heeft een eigen huis. Toch trekken ze veel met elkaar op. Even naar het vaste land gaan, is een behoorlijke bootreis. Het verhaal wordt verteld door een van de kleindochters. Zij maakt in een bepaalde zomer iets vreselijks mee. Geheugenverlies zorgt ervoor, dat ze er niets meer van weet. Haar familie wil het niet vertellen, omdat ze te gevoelig is. Maar ze wil erachter komen, wat is er toch voorgevallen? De zomers op het eiland waren altijd geweldig. Met haar neef en nicht en een vriend van haar neef, ging ze op avontuur. Maar ook deze 3 personen doen vreemd tegen haar.

Het lijkt op het eerste gezicht een roman. Maar naarmate je verder leest, begint er iets te knagen. Je weet dat er iets mis is. Het is niet zozeer spannend, maar wel ontzettend mysterieus. Ik heb het in een ruk uitgelezen.

Psychologisch gezien, zit het echt gigantisch goed in elkaar. Er komt een plottwist aan die je niet ziet aankomen. Je blijft met open mond achter.

De titel is perfect gekozen. En over dat einde, moet je als lezer ook gewoon liegen. Het speelt met je gevoelens en ik vind het een pageturner.

Het krijgt van mij 4,5 sterren!