Dirk Warnaar- Ashan: Deel 1: Overleven

Belim is de troonopvolger, maar hij heeft er weinig zin in. Hij wil een ander leven. Dat begint, op het moment, dat hij onder de naam Ashan, mee gaat doen in kooigevechten. Bijna niemand weet wie hij echt is. Maar bij zijn laatste gevecht, komt hij erachter, dat er een smerig spelletje gespeelt wordt met mensenlevens. Hij wil nu helemaal niet meer terug naar zijn rijke leven. Hij gaat er voor goed weg en gaat zijn eigen leven leven in een armer gedeelte van de stad. Zijn zus dreigt uitgehuwelijkt te worden aan een man die ze verafschuwt.Haar enige uitweg is priesteres worden in de Tempel. Hun broer Varas is een boosaardig persoon en stopt niet, voordat zij uit de weg zijn geruimd.

Dit boek is een Historische fantasy. Het voelt aan, alsof het zich in de middeleeuwen afspeelt, ridders, kastelen, prinsen en prinsessen. Er zit magie in, maar dan wel in de vorm van slimheid. Het is een wereld, waarin je liever niet zou leven. Maar met de juiste vrienden aan je zij, kun je heel ver komen. Maar er is veel onrecht, in dit verhaal. Het is geen standaard fantasy verhaal. Je zult geen fantasywezens of tovenaars tegenkomen. Maar het is wel erg spannend, om te zien hoe het hoofdpersonage aan het overleven is.

Het is vlot geschreven, leest snel door, terwijl het best een dikke pil is.

Je krijgt een echte band met 1 of meerdere personages. Je leert ze vrij goed kennen. Er zijn best veel personages, maar goed uit elkaar te houden.

De cover is natuurlijk nog steeds prachtig, daar viel ik ook echt op. Ik hou echt van dit soort verhalen.

Het gaat over vriendschap, familie en overleven.

In het begin, was er de sfeer van De Gladiator, toen was ik meteen verkocht. De auteur weet je aandacht, het hele boek vast te houden!

Het krijgt van mij 4****.