L.D. Lapinski-Reisbureau Wereldvreemd: Op de rand van de wereld

Stel je eens voor: je kunt een koffer instappen en zo naar een andere wereld reizen? Dat kan in dit bijzondere reisbureau. In dit tweede boek, nemen Flick en Jonathan je mee naar een waterwereld, vol met prachtige waterwezens en piraten. Deze wereld dreigt steeds sneller, stukje voor stukje te verdwijnen en ze vragen het reisbureau om hulp. Kunnen ze op tijd een anders wereld vinden, voor alle levende wezens uit de Breek?

Het is avontuurlijk en spannend. Ook duikt het nichtje van Jonathan op, in dit verhaal. Zij zorgt voor vreemde gevoelens, jaloezie en irritatie bij Flick.

De piraten staan op het randje van oorlog, tegen elkaar….. Maar de rand van de wereld komt steeds sneller dichterbij.

Het is ook een beetje emotioneel zo nu en dan. Ook kom je meer te weten over de familie van een van de Wereldvreemders. Dat zag ik niet echt aankomen eigenlijk. Leuk om zo verrast te worden!

Het is een groot spetterend avontuur, met een grote tijdsdruk. Gaan ze het redden of niet? De tijd verloopt overal anders in de andere werelden…. Dus ze moeten echt elke seconde benutten.

De schrijfstijl is vlot en hierdoor race je door het boek heen. De stickers voor op je koffer zijn weer erg leuk en het einde smaakt wederom naar meer. Ik ben zo benieuwd naar alle andere werelden, die Flick nog gaat ontdekken. Het is echt bijzonder hoe de auteur deze werelden opbouwt en tot leven wekt. Je fantasie ziet het zo voor je ogen tot leven komen.

Vriendschap, familie, liefde en overleven, zijn belangrijke thema’s in dit boek!

Het boek krijgt van mij 5*****.

Advertentie