Poe in de polder

In deze bundel staan verhalen die zijn geïnspireerd, door de verhalen van Edgar Allen Poe. En dat kun je heel goed merken. De sfeer die Poe creëert, is voelbaar in deze bundel. Als je Poe kent dan weet je soms ook welk verhaal, voor inspiratie heeft gezorgd. Het is vaak duistere horror, zoals je verwacht van de meester zelf. Ook een aantal gedichten en interviews met Poe kenners komen er voorbij. Achterin worden alle auteurs in het kort voorgesteld. Mooie duistere illustraties, staan er in het boek. Deze geven soms zelfs een onheilspellend gevoel.

Ik zal de meeste verhalen, even kort maar krachtig beschrijven. Dan weet je meteen of iets je aanspreekt of nieuwsgierig maakt.

*Tijd kan rare dingen met je doen. *Tijdens een pandemie ontsnappen en veilig op een booreiland gaan wonen. Is dat wel zo’n goed idee? *Een vreemd energie opzuigend wezen. * Mega wormen die ineens overal verschijnen. * Een spiegel die je een heel verkeerd beeld geeft. *Een gruwelijke mysterieuze verdwijning. *Een bekende overval(ler). * Een gevaarlijke dame tegenkom op een Con. * Een gestoord brein. *Een vis die (on)geluk brengt.* Spinnenvriendjes. *Duistere poëzie. * Een levende teddybeer. *Een Poe verhaal dat tot leven komt in Tilburg. *Een wel heel vreemde lifter. *Een oude familievloek verbreken. * Is een oude vriend, ook een goede vriend? *Je ogen zijn de deurtjes naar je ziel. *Hoe een borrelglas een monster kan worden. *Een moordlustig mes. *Gevaarlijke handen. *Een apart schilderij. *Een goed leven hebben in de oorlog. *Een erfgenaam of een vloek?.

De meeste verhalen vond ik erg vlot doorlezen. Er waren er een paar, die ik wat minder goed vond. De schrijfstijl lag me dan niet. Gemiddeld toch zo’n 4 sterren. Een goede bundel, voor horrorfans. Ik denk dat er voor iedereen wel een verhaal in staat. Sommige vergeet je nooit meer. 4****

Advertentie