Geronimo Stilton- Red de witte walvis!

Geronimo is verliefd op Patty. Ze wil graag met hem op vakantie, dus boekt hij een reisje. Hij wil met haar naar het Romantische en beeldschone Walvisbaai. Maar al snel blijkt, dat ze geen moment hebben, want er gaan twee kinderen mee…..Daar zit hij absoluut niet op te wachten. Eenmaal aangekomen op hun bestemming, blijkt dat het een grote vieze, oude puinzooi is, in het oh zo mooie kustplaatsje. Ze hebben een aantal avonturen. Er duikt steeds een zwarte schim op….Wie is dat toch, of wat? En er spoelt ook nog eens een bijzondere walvis aan.

Een leuk avontuur met humor, maar ook met ernst. Het is zeer leerzaam. Er komen allerlei leuke weetjes voorbij. Zo leer jij nog iets bij ook! Ik vind dat altijd een goede aanvulling op een boek. Leuk om voor te lezen of zelf te lezen. De wakkere muis brengt vaak van dit soort boeken uit. Een aanrader voor iedereen die van avonturen houdt.

Leuk is ook, hoe er met het lettertype wordt omgegaan. Als er bijvoorbeeld gesproken wordt over spetterend water, dan zijn de letters gemaakt van spetters. Bij het woord krom, schrijven ze het in een boogje. Zo wordt een verhaal, net even iets leuker. Heel leuk gedaan.

Het krijgt van mij 3***.