Alice Bakker- Komt niks van terecht

Marijn en Yara, zijn verliefd. Yara word op haar 16de zwanger van Marijn. Van alle kanten, horen ze steeds: er komt niets terecht van jullie en jullie kind. Ze willen het tegendeel bewijzen. Yara is een meisje en over bepaalde dingen wil ze niet praten. Ze kan heel raar reageren. Marijn, snapt er soms helemaal niets van en hij porobeert Yara te doorgronden. Maar uiteindelijk zijn het nog steeds kinderen, die zelf een kind krijgen. Het is een verhaal over liefde, volwassen worden en overleven. Overleven, terwijl de samenleving je al heeft afgeschreven.

Het is emotioneel, hartverscheurend, maar ook spannend tot de laatste bladzijde. Je wilt toch weten of de titel, de waarheid is, of niet!

Ik vond het meeslepend en emotioneel. Ook ik had een klasgenoot, die zwanger werd op die leeftijd. Haar verhaal was heel anders, zij stond er alleen voor. Werd wel heel goed geholpen door haar ouders. Dat is dan wel weer een overeenkomst. Het bracht mij terug naar mijn schooltijd.

Een nieuwe Alice Bakker, kan ik niet lang weerstaan. Ze schrijft heerlijke Young Adult boeken. De plottwist, zit altijd goed in elkaar. Het verhaal is spannend en trekt je mee. Je wordt er ook bij dit boek weer ingezogen.

Dit is een eerste boek van wat een nieuwe serie gaat worden. Ze schrijft over H4c, dat is een klas op school. En ik heb al meerdere personages gezien, waar ik wel een een verhaal van zou willen lezen. De auteur weet je zo te triggeren, dat je hun verhaal ook wilt weten. Knap gedaan! Ik kijk dus uit, naar meer van deze jongeren.

Vlotte schrijfstijl, het zal de jeugd echt aanspreken.

De cover vind ik niet zo mooi. Ik zou het nooit oppakken in de winkel. Het krijt-lettertype, vind ik wel mooi en bij het verhaal passen, maar de achtergrond pakt mij gewoon niet.

Het krijgt van mij 4****

Advertentie

One thought on “Alice Bakker- Komt niks van terecht

  1. Pingback: **** Verhaal is spannend en trekt je mee – Alice Bakker, auteur

Reacties zijn gesloten.