A.G. Riddle- De strijd om de zon

Het tweede deel van de lange winter trilogie begint meteen weer ijzersterk. Je zit snel weer in het verhaal. De strijd om de zon duurt voort. Men kan niet leven op aarde zonder zonlicht. Zonlicht wordt de aarde ( en de mensheid) ontnomen, door zeer intelligent buitenaards leven. Ze moeten een keuze maken: gaan ze ten onder met onze planeet of bouwen ze een nieuw leven op….. Op een heel andere planeet. Maar eerst moeten ze zien te ontsnappen uit het beklemmende duistere leven, onder de grond. De aarde wordt steeds kouder en zij moeten alles doen om te overleven. Mensen komen tegenover elkaar te staan. Het is overleven of sterven.

De buitenaardse intelligentie is echt prachtig op papier tot leven gekomen. Als ik heel eerlijk ben: wat zou ik hier graag een tvserie over willen zien! Het is een dystopische wereld, waarin mensen hun menselijkheid dreigen te verliezen. Wat zou jij over hebben, om te overleven? Om de mensheid te behoeden voor uitsterven?

Het hoofdpersonage James heeft het er heel zwaar mee. Echt alles rust op zijn schouders de hoop is gevestigd op hem. Maar kan hij dit wel voor elkaar krijgen?

Boek 2 eindigt op een manier, dat je meteen verder wilt met boek 3. Wat kan deze auteur schrijven zeg! Van het begin tot het eind werd ik in het verhaal gezogen. Het liet me absoluut niet meer los.

De hoofdstukken zijn kort. Je volgt grotendeels de verhaallijnen van James, maar ook die van zijn vrouw Emma.

Nagelbijtend spannend en echt een groot geweldig avontuur. Oude werelden, nieuwe werelden…. De ruimte, je ziet alles zo voor je, want het is enorm beeldend geschreven. Ik kan niet anders dan dit boek ook 5 sterren geven. Ik ben fan van deze serie!*****.